Elk jaar is er wel een andere kleur trending op het gebied van mode, beauty of haarkleuren bijvoorbeeld. Dit jaar is dat de kleur Pantone 18-3838, of te wel ultraviolet. Meestal wordt er in december al voorspeld wat de kleur van het komende jaar wordt en deze keer is dat dus deze verzadigde paarse kleur. Vooral op de catwalk en op social media zie je het al veel voorbij komen.

Kijk dit jaar dan ook niet raar op als je veel ultraviolet ziet, vooral niet op het gebied van make-up. Daar zie je namelijk violetkleurige oogschaduw en zelfs lippenstift in die kleur! Vind je dit wat heftig maar wil je wel graag aan de trend meedoen? Kies dan voor een leuk kledingstuk in het ultraviolet.

Pantone

Pantone (een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert) maakt al sinds 2000 ieder jaar bekend wat de ‘kleur van het jaar’ wordt. Afgelopen jaar was dat bijvoorbeeld het frisgroene ‘Greenery’, wat voor een nieuw begin staat. 2018 wordt dus het jaar van ultraviolet en deze kleur staat voor creativiteit en verbeeldingskracht.

Zie hieronder een aantal voorbeelden van kleding, make-up, haarkleur en styling. Misschien raak jij meteen geïnspireerd en wil je deze kleur ook aan je garderobe toevoegen!

Wat is jouw mening over deze ‘kleur van het jaar’ ?