Iedere relatie kent zo zijn ups en downs. Het is alleen wel belangrijk dat jij en je partner altijd snel uit zo’n negatieve spiraal kunnen komen. Is dat bij jou niet het geval en vraag jij je af hoe je een slechte relatie kunt herkennen? Wij hebben een aantal tekenen op een rij gezet waaruit blijkt dat jouw partner niet goed voor je is. Lees het hieronder!

Tekenen dat jouw partner niet goed voor je is

#1 Hij laat je onzeker voelen

Ben jij ongelukkig in je relatie? Vraag jezelf dan af waarom je dat eigenlijk bent. Ligt het er bijvoorbeeld aan dat jouw partner je onzeker laat voelen? Als dat het geval is, kan je hem ook maar beter aan de kant zetten. Niemand heeft het recht om bij jou een gevoel van minderwaardigheid op te roepen, en al helemaal niet je partner. In een relatie is het belangrijk dat jullie het beste in elkaar naar boven halen. Het is absoluut niet de bedoeling dat hij jou onzeker laat voelen om zelf beter uit de verf te komen. Dump deze man!

#2 Het komt van één kant

Wanneer is je relatie over? Dat is een lastige vraag die alleen jij kunt beantwoorden. In een relatie is het een kwestie van geven en nemen. Wanneer jij het gevoel hebt dat jouw partner alleen maar “neemt”, zit er iets niet goed. Hij doet bijvoorbeeld alleen maar waar hij zelf zin in heeft en jij moet je daarop aanpassen. Terwijl dat andersom absoluut niet het geval is. Misschien is het de hoogste tijd om een goed gesprek aan te gaan met jouw liefde.

#3 Hij neemt je niet serieus

Ongelukkig zijn in je relatie is een ontzettend nare situatie. Loop jij bijvoorbeeld tegen het probleem dat hij jou nooit serieus neemt als je ergens meezit? Dan is het eigenlijk tijd om aan de bel te trekken. Jouw partner moet de persoon zijn waar jij altijd je hart bij kunt luchten. Ongeacht waar je ook maar mee zit. Hoe herkenbaar is het bijvoorbeeld dat jij je erg slecht voelt door je ongesteldheid, je stres op school/werk ervaart of ruzie hebt met een vriendin maar jij daar niet met je partner over kunt praten? Het enige wat hij zegt is dat jij je niet zo moet aanstellen of dat het wel weer goed komt. Dit is absoluut geen advies waar jij op zit te wachten en dat snappen wij heel goed. Wellicht is het tijd om deze negatieve relatie te beëindigen.

#4 Communiceren is moeilijk

Wanneer je in een slechte relatie zit, zijn duidelijke tekenen daarvan dat er geen communicatie is en jullie nooit goed praten. Wanneer jullie bijvoorbeeld ruzie hebben, wordt dit niet op een volwassen manier uitgesproken en laat jouw partner de situatie voor wat het is. Hij vindt het moeilijk om zijn ongelijk toe te geven en neemt deze ruzies ook niet serieus. Wanneer jouw partner echt voor je wil vechten, doet hij er alles aan om deze nare situatie zo snel mogelijk op te lossen.

#5 Je naasten staan niet achter je relatie

Niet gelukkig in je huwelijk of heb jij last van een negatieve partner? Zoek dan uit wat hier de oorzaak van is. Een duidelijk teken dat jij in een slechte relatie zit, is als jouw familie en vrienden niet achter jouw partner staan. Je naasten hebben altijd het beste met je voor en kunnen ook snel zien of iemand goed voor jou is. Wanneer jouw dierbaren dit tegen jou zeggen, is het belangrijk dat je ze niet afstoot of boos wordt. Liever hadden zij deze situatie ook niet gewild maar ze willen jou graag beschermen.

Lees hier goede tips om snel over je ex heen te komen.