Brrr… de winter komt er weer aan. Voor deze koude, lange dagen moet jij jezelf natuurlijk wel goed en warm aankleden. En daarom is het goed om te weten welke winter essentials er absoluut thuishoren in jouw garderobe. Je wilt tenslotte de koude winterdagen wel goed doorkomen. Benieuwd naar wat er deze winter echt in jouw garderobe thuishoort? Lees dan snel verder, want in dit artikel bespreken wij welke winter essentials er niet kunnen ontbreken. 

Winterjas

Misschien wel het allerbelangrijkste om in jouw garderobe te hebben hangen in het winterseizoen, is uiteraard een goede, warme winterjas. Dit moet jou tenslotte het meest tegen de gure kou gaan beschermen. Vooral als jij een echte koukleum bent, is het verstandig om een warme winterjas aan te schaffen. Je hebt winterjassen in allerlei verschillende soorten en maten, dus genoeg keuze heb je zeker. Van een gewatteerde tot een oversized winterjas en van een teddy winterjas tot een jas met bont: je kunt alle kanten op met het kiezen van een winterjas. Aangezien de winter ook wel bekend staat om de vele regenachtige dagen, is het wel goed om in je achterhoofd te houden dat je een winterjas kiest die goed bestand lijkt tegen alle onverwachte weersomstandigheden. 

Coltrui

Een ideale dames outfit voor de winter is een coltrui. Een coltrui is niet alleen heel stijlvol, maar ook in veel gevallen heerlijk warm. Ook voor een coltrui geldt dat deze te verkrijgen zijn in allerlei verschillende kleuren, patronen en stoffen. Een coltrui in combinatie met bijvoorbeeld een jeans of rok is tevens een ontzettend leuke winter outfit voor dames. Het is dan ook niet gek dat we coltruien tegenwoordig overal tegenkomen. Wil je inspiratie opdoen? Check dan eens de coltruien van Zara.

Hoodie

Daar is-ie dan: de hoodie. Deze essential kan dan ook echt niet in jouw garderobe ontbreken de komende tijd. Want geef toe, een hoodie wil je het liefst iedere dag dragen, en dan vooral tijdens de koude wintermaanden. Een hoodie is niet alleen ontzettend comfortabel, ook is het warm en kan het bovendien ook nog eens enorm leuk staan. Hoewel je een hoodie kunt aantrekken wanneer je even ultiem aan het relaxen bent, zijn er ook daadwerkelijk stijlvolle hoodies, die jij bij iedere gelegenheid kan dragen.  

Winter ondergoed dames

Tijdens de enorm koude winterdagen kun je het niet warm genoeg hebben. Daarom is het verstandig om altijd winter ondergoed in je garderobe te hebben. Denk bijvoorbeeld aan thermo ondergoed: een thermoshirt, thermobroek en thermosokken: zo ben jij perfect bestand tegen de lage temperaturen. Zo weet je zeker dat je er alles aan gedaan hebt om het niet koud te krijgen. 

Enkellaarzen

We hebben het vast allemaal eens gehad: ontzettend koude voeten. Als dit het geval is, weet je als geen ander dat dit geen pretje is. Koude voeten dien je dus in de winter absoluut te voorkomen. Hoe je dat doet? Simpel, warme sokken en enkellaarzen! Deze laarzen zijn ideaal te combineren met jouw winteroutfits, helemaal on trend en je hebt bovendien geen koude voeten meer!

Enkellaarzen

Handschoenen

Er is niets vervelender dan dat je constant koude handen hebt in de winter. En daarom zijn handschoenen een echte must-have voor in jouw winter garderobe. En het voordeel hieraan is dat je handschoenen ook echt niet ieder jaar weer opnieuw hoeft te kopen. Deze kun je gewoon een aantal jaren lekker doordragen. Handschoenen zijn echte winter basics, waar jij hoe dan ook heel blij mee gaat zijn tijdens de enorm koude dagen. En voor degenen die het zich afvragen: ja, er zijn ook handschoenen waarmee jij jouw telefoon kan bedienen. 

Sjaal en muts

Winterkleding, boots en handschoenen aan? Als je er écht zeker van wilt zijn dat jij het niet koud gaat krijgen, ben je er hiermee nog niet. Als het buiten weer enorm koud is, kun je namelijk eigenlijk niet zonder sjaal en/of muts naar buiten. Wanneer je een sjaal en een muts draagt, ben je er vrijwel zeker van dat je het niet zo koud meer kunt hebben. Steeds vaker komt het voor dat je een sjaal en muts in dezelfde stijl kunt kopen, en dat is natuurlijk helemaal fantastisch voor de echte mode liefhebbers onder ons. Zo loop je hoe dan ook stijlvol de deur uit!

Bovenstaande winter essentials zijn echte must-haves voor in jouw garderobe, maar uiteraard is er nog veel meer winterkleding voor dames dat geschikt is voor de komende wintermaanden. Jij bepaalt tenslotte zelf hoe stijlvol en warm gekleed jij de deur uitloopt. Al kom je met deze bovenstaande items al een heel eind!