Bestel jij het liefst iedere dag iets nieuws of kom je altijd met bomvolle tassen een winkel uit? Grote kans dat we jou dan wel een shopaholic kunnen noemen. Een shopaholic is iemand die verslaafd is aan winkelen/iemand die koopziek is. Denk je nu: dat ben ik! Dan ga je jezelf ongetwijfeld in onderstaande dingen herkennen. In dit artikel zetten wij namelijk dingen op een rijtje waar jij je als shopaholic hoe dan ook in zult herkennen. Hieruit kun je dan ook zeker opmaken of je echt zo’n shopaholic bent of het toch nog wel meevalt. 

Er past niets meer in je kledingkast

Tja, als je maar kleding blijft kopen is de kans groot dat het er op een gegeven moment gewoon niet meer in past. Als shopaholic puilt jouw kledingkast uit. Misschien wordt het tijd voor een grotere kledingkast of andere opbergruimtes waar je nieuwe kleding kwijt kunt. No way dat je gaat minderen met kleding kopen toch? Ook vind je het lastig om afscheid te nemen van oudere kleding. Je zult het vast nog wel eens aantrekken, toch? 

Volgt de laatste modetrends

Als je shop verslaafd bent, ben je vast iemand die graag op de hoogte blijft van de laatste trends op het gebied van mode. Je wilt altijd het nieuwste van het nieuwste. Zodra er weer een nieuwe trend is uitgebroken op het gebied van mode, ben jij er in ieder geval snel bij! Je moet er tenslotte niet aan denken dat je er niet volgens de laatste mode bijloopt. 

Keuzestress

Je hebt zó veel kleding dat je ’s ochtends wel een flinke tijd voor de kledingkast staat om te bedenken wat je die dag nou weer gaat aantrekken. Keuzestress is dan ook iets waar je als shopaholic regelmatig last van hebt. Het lijkt misschien gek om keuzestress te hebben als je een shopverslaving hebt, want je hebt uiteraard genoeg in je kast hangen. Maar doordat je over zoveel kleding beschikt, kan het juist weer lastig worden: een echt luxeprobleem. Je vindt alles wat je in je kledingkast hebt hangen natuurlijk leuk, waardoor je zo nu en dan een aardige tijd voor je kledingkast kunt staan voordat je eindelijk een keuze hebt gemaakt. 

Item afgeprijsd? Die is voor jou

Is er een kledingstuk dat je graag zou willen hebben ineens enorm afgeprijsd? Tja, dat is voor jouw overmacht: dat item moet je hebben. Het is nu tenslotte een stuk goedkoper, dus waarom zou je dat koopje laten hangen? Je ziet het als een win-win situatie. Het kledingstuk is tenslotte nu een stuk goedkoper dan dat je deze niet met korting zou kopen.

Jouw gegevens zijn bekend bij veel webshops

Als je verslaafd bent aan online shoppen, heb je ongetwijfeld al veel online besteld. Voordat je iets nieuws wilt bestellen hoef je dan ook vaak geen gegevens meer in te vullen, want bij die webshops zijn deze gegevens allang bekend. 

De postbezorger kent je goed

Zelfs de postbezorger in jouw buurt kent jou ondertussen bij je naam. De postbezorger is tenslotte al zo vaak bij je langs geweest. Als de postbezorger jouw straat inkomt weet deze persoon al dat er een grote kans is dat er weer een pakketje voor jou tussen zit.  

Er staat altijd wel een webshop tussen jouw tabbladen

Wat je ook aan het doen bent, er staat altijd een tabblad open van jouw favoriete webshop. Dan kun je toch tussendoor nog even spieken of er een nieuwe leuke outfit te scoren is…

Je klikt op social media altijd door

Oeh, je hebt weer een leuk jurkje gespot op Instagram. Even bekijken waar dit leuke jurkje te scoren is natuurlijk! Altijd als je iets voorbij ziet komen op sociale media, klik je toch even door. Hierdoor is de kans uiteraard groot dat dit leuke jurkje ook in jouw winkelmand beland. Oeps!

Ben jij ervan overtuigd dat ook jij een shopverslaving hebt? En dat je vaak genoeg iets te veel aan het shoppen bent? Het kan natuurlijk heus geen kwaad dat je regelmatig iets nieuws voor jezelf koopt. Let er uiteraard wel een beetje op dat je het ook weer niet té veel doet. We weten dat afkicken van shoppen zeker niet makkelijk is, maar als jij jezelf in al deze dingen herkent zou je kunnen proberen om dit een tijdje iets te minderen. Hoeft uiteraard niet, want als jij nou eenmaal van kleding houdt is dit lastig tegen te houden. Mocht je af en toe de verleiding kunnen weerstaan om iets te kopen, ga je dit echter wel merken in jouw portemonnee!