In ieder seizoen zien we weer veel nieuwe beauty trends opkomen. Per seizoen kunnen deze trends variëren. Nieuwe trends op het gebied van kapsels, huidverzorging en make-up bijvoorbeeld. Ben jij iemand die zich hier altijd al veel mee bezighoudt? Dan kunnen de trends op dit gebied voor jou vast niet snel genoeg komen. Nu het jaar op z’n einde loopt, kunnen we daarom alvast vooruitkijken naar de beauty trends van 2022. Benieuwd naar wat je in dit jaar allemaal kunt verwachten op het gebied van beauty? Wij zetten de nieuwste beauty trends van 2022 voor je op een rij, dus lees snel verder als je hier benieuwd naar bent!

Glitters

Een van de grootste trends op het gebied van beauty in 2022 zal worden… glitters! In dit jaar belooft deze trend enorm populair te worden. En nee, dus niet alleen zijn glitters tijdens feestjes en de feestdagen geschikt, maar het hele jaar door kun je aan glitters denken. We gaan glitters in 2022 veel zien in het haar, op het gezicht en ook op de rest van het lichaam komt het voor. Denk bij glitter make-up bijvoorbeeld maar eens aan een mooie glitter oogschaduw, glitter highlighter of glitter lipgloss. En natuurlijk ook in kleding gaat deze trend voorbijkomen. Bereid je hier dus maar goed op voor, want naar verwachting wordt het een zeer glitterig jaar. 

Uitdagende haarkleuren

2022 wordt ook het jaar van de uitdagende haarkleuren. Kleuren in het haar zijn namelijk helemaal populair in dit jaar. Roze, paars, blauw, groen: voor welke uitdagende kleur kies jij? De beauty trend die we hierbij vooral zien is highlights in een uitdagende kleur, dus niet het gehele haar in een bepaalde kleur. Met zo’n coupe felle highlights zal je in ieder geval lekker opvallen, want tot nu toe zagen we dit niet zo heel vaak. Daar belooft echter nu verandering in te komen. Durf jij ook zo’n gewaagd kapsel aan? 

Lipgloss

Deze trend is weer helemaal terug van weggeweest: lipgloss. Waar de populariteit hiervan in de afgelopen jaren iets afnam, is dat in 2022 weer helemaal anders. Lipgloss gaan we namelijk naar verwachting weer ontzettend veel zien. Dit kan dus zeker weer worden toegevoegd aan jouw make-up assortiment, want lipgloss is geschikt voor verschillende gelegenheden. Voor dagelijks gebruik, maar ook voor een belangrijke afspraak. Ga je voor een lichte lipgloss of pak je uit met een opvallender kleurtje? In ieder geval zorgt de lipgloss ervoor dat jouw lipmake-up er ook in 2022 weer shiny uitziet!

Donkere lipmake-up

Ga jij eigenlijk nooit zonder een lippenstift of lipgloss de deur uit? Dan is deze beauty trend voor jou wellicht ook wel geschikt. Wat in 2022 namelijk zeer populair belooft te worden, is donkere lipmake-up. De lichte kleuren lippenstift en lipgloss maken dus plaats voor de wat donkerdere kleuren. Vooral in het najaar kan deze kleur jouw make-up look een echte boost geven. Het is dan ook zeker het proberen waard, in ieder geval. Je zult hiermee lekker opvallen en je kunt dit goed matchen met de andere onderdelen van jouw (donkere) make-up. Met behulp van donkere lipmake-up kun je de uitstraling van jouw gezicht anders maken. Wie weet past donkere lipmake-up wel perfect bij jouw gezicht en wil je deze look niet alleen in 2022 creëren maar nog veel vaker. 

Eyeliner

Een beauty trend die eigenlijk altijd hot is, is eyeliner. Ook in 2022 belooft deze trend dan ook weer een blijvertje te worden. Van een klassieke zwarte cateye tot eyeliner in felle kleurtjes: dit jaar is het allemaal helemaal on trend. Ook dubbele liners zien we steeds vaker voorbijkomen, dus dit mag je ook in 2022 zeker gaan verwachten. Hier kun je als make-up liefhebber in ieder geval enorm mee experimenteren. Het kan dus zeker geen kwaad om verschillende kleuren eyeliner in te slaan voor dit jaar, want deze kunnen goed van pas gaan komen. Als jouw make-up look nooit compleet is zonder een mooie eyeliner, is deze trend dus vast een opluchting voor je. 

Kortom: er zijn weer best wat beauty trends voor 2022 die we goed in de gaten kunnen houden. Als jij jezelf veel bezighoudt met beauty, kan het dan ook leuk zijn om te experimenteren met deze trends. Je zult er dan in ieder geval niet alleen zo bij lopen, want naar verwachting gaan we deze trends in dit jaar echt veel zien. Per seizoen zullen de beauty trends misschien nog variëren, maar voor nu kun je jezelf alvast voorbereiden op de trends hierboven!