Je make-up eraf halen voordat je gaat slapen, dat is natuurlijk vrij vanzelfsprekend. Toch kan het wel eens voorkomen dat je dit vergeet te doen, na een avondje stappen bijvoorbeeld. Slapen met make-up is echter absoluut niet goed voor je huid. Ben je benieuwd wat er gebeurt als jij je make-up er niet afhaalt en dus met make-up op gaat slapen? Wij vertellen je er alles over in dit artikel. 

Wat voor invloed heeft het op je huid?

Met make-up slapen heeft invloed op je huid. Make-up kan namelijk door de onderlagen van de huid dringen. Waar normaal gesproken je huid ’s nachts juist herstelt, werkt het slapen met make-up dit juist tegen. Als je met make-up slaapt kunnen bovendien je poriën verstopt raken. Dit kan ervoor zorgen dat jouw huid geïrriteerd raakt en meer uitdroogt. Hierdoor wordt de kans op puistjes groter.

Wat voor invloed heeft het op je wimpers?

Het dragen van oogmake-up als je gaat slapen is ook niet goed voor je. Als je bijvoorbeeld gaat slapen met mascara, bestaat de kans dat je wimpers uitdrogen en sneller kunnen uitvallen. Slapen met oogmake-up kan er bovendien ook tot leiden dat haarzakjes verstopt raken. Wanneer dit gebeurt, kan het voorkomen dat dit leidt tot een oogontsteking. Deze gevolgen van slapen met oogmake-up moet je dus hoe dan ook zien te voorkomen. Een keertje je mascara vergeten af eraf te halen is meestal nog onschuldig, maar zorg ervoor dat dit niet vaker gebeurt. Hoe vaker je met make-up slaapt, hoe groter de kans dat dit slechte gevolgen heeft voor je huid.   

Wat voor invloed heeft het op je lippen?

Dat was nog niet alles, want slapen met make-up op je lippen is ook zeker geen aanrader. ‘S nachts bijvoorbeeld lippenstift dragen kan ervoor zorgen dat je meer mee-eters krijgt. Hoe dan? Het dragen van lippenstift tijdens het slapen kan ertoe leiden dat poriën rond je lippen verstopt raken. En je raadt het al, dit kan leiden tot mee-eters. Hoewel je verwacht dat lippenstift misschien zelf wel weggevaagd wordt na het dragen, is het echter altijd goed om voordat je gaat slapen nog even deze make-up weg te halen. 

Hoe kan ik make-up het beste verwijderen voor het slapen?

Dat je misschien niet iedere avond zin hebt in een lange tutorial om je make-up te verwijderen, begrijpen wij maar al te goed. Echter hoeft make-up weghalen helemaal niet lang te duren, zodra je het op de juiste manier doet. Wij vertellen je hoe jij op een snelle en simpele manier jouw make-up kunt verwijderen.

Huid:

1. Als je bijvoorbeeld foundation wilt verwijderen, is het een goed idee om dit te doen met een reinigende lotion. Met behulp van deze make-up reiniger is jouw foundation namelijk binnen no time verwijderd. Door de lotion te masseren over de huid, begint de foundation namelijk al los te weken.

2. Spoel je gezicht met lauwwarm water, zodat je gezicht weer schoon wordt.

3. Om nog wat overgebleven restjes van make-up te kunnen verwijderen, kan het een goed idee zijn om gebruik te maken van een (alcoholvrije) toner. Wanneer je hier gebruik van maakt kunnen bacteriën jouw huid niet aantasten. 

4. Wil je jouw huid helemaal perfect laten herstellen na het dragen van make-up? Dan is het een goede optie om hierna nog een crème aan te brengen. Door een verzorgende crème aan te brengen na het verwijderen van make-up weet je zeker dat je er alles aan hebt gedaan om jouw huid zo goed mogelijk te laten herstellen. 

Oogmake-up:

1. Gebruik een watje en doe daar wat oogmake-up remover op. Zodra je dit gedaan hebt, leg het dan op de ogen. 

2. Laat het een aantal seconden rusten. Op deze manier kan de make-up remover de oogmake-up alvast wat los weken. 

3. Wrijf met het watje naar beneden en maak je ogen schoon. Belangrijk om hierbij te onthouden is dat je niet te veel druk moet zetten, de make-up zal zelf al binnen no time al loslaten. 

4. Een eventuele goede optie kan zijn om hierna nog gebruik te maken van oog crème, om je ogen nog beter te verzorgen. 

Lippen:

Als je overdag lippenstift op hebt gedaan, verwacht je waarschijnlijk dat dit er ’s avonds voordat je gaat slapen allang alweer vanaf is. Echter blijven er altijd restjes zitten, dus het is goed om deze te verwijderen. Hoe je dit doet?

1. Gebruik vaseline. Smeer dit op je lippen, dit mag best dik gesmeerd worden.

2. Laat het een paar minuten zitten en laat de vaseline zijn werk doen.

3. Gebruik een watje en druk dit een paar keer tegen je lippen aan. Je hoeft hiervoor niet constant bewegingen te maken.

4. Is nog niet alle lippenstift verwijderd? Herhaal dan indien nodig. Echter is het goed om te onthouden dat je niet telkens met een watje op je lippen moet gaan wrijven. Dit kan er namelijk toe leiden dat de lippen barsten, en hier zit je uiteraard niet op te wachten.