Iedere vrouw droomt van een Va Va Voom kapsel alleen laat onze eigen haarstructuur dat niet altijd toe. Daarom zijn wij ontzettend blij dat er hairextensions bestaan. Hiermee kan jij in een handomdraai je droom kapsel realiseren. Alleen zijn er wel een aantal dingen die je moet weten voordat je hairextensions neemt. Lees het hieronder!

#1 Volume of lengte

Voordat jij aan hairextensions begint, moet je bedenken of je volume of verlening wilt creëren. Wanneer je voor volume gaat, kies je voor extensions die dezelfde lengte als jouw echte haar hebben. Dit soort hairextensions zijn ideaal voor kort haar. Een bobline is mega hip maar het kan voorkomen dat je eigenstructuur erg dun en futloos is. Exentions geven in dit geval weer body en volume aan je kapsel.

Wil jij hairextensions die verlening bieden? Hou er dan wel rekening mee dat je vaak wat meer gram nep haar nodig hebt om het er natuurlijk uit te laten zien.

#2 Clip in extensions of permanent

Hairextensions kan je op veel verschillende manieren laten zetten. Zo kan je ervoor kiezen om clip ins te nemen of je kunt ervoor kiezen om het permanent in je eigen haar te laten zetten. Bij clip in hairextensions is het voordeel dat je het nep haar erin en eruit kunt doen wanneer je wilt. Vind je kort haar ook leuk bij jezelf staan en hou je wel van wat afwisseling? Dan zouden clip ins ook meer bij jou passen.

Een nadeel van clip ins is wel dat je meer tijd kwijt bent aan het goed in model brengen van je kapsel. Zo kan het bij deze extensions soms nog een aardig karwei zijn om de bevestiging knipjes goed te verbergen. Heb jij hier het geduld niet voor? Dan zijn permanente extensions ideaal voor jou. De kapper plaatst hierbij plukje voor plukje in je eigen haar. Dit geeft een mega natuurlijk effect en je haar zit gelijk goed. Een nadeel van permanente extensions, is dat je ze na een aantal maanden weer omhoog moet laten plaatsen. Doordat je haar groeit, groeien de extensions omlaag. Dit is in verhouding duurder om bij te houden dan clip ins.

#3 Hairextensions prijs

Wil jij investeren in goede extensions voor je haar? Dan zul je daar aardig wat geld voor moeten neerleggen maar dan heb je ook een geweldig kapsel. Er bestaan wel websites die hairextensions voor een paar tientjes aanbieden maar je zult al snel merken dat deze kwaliteit niet al te best is. Vaak glimt dit erg hard omdat het geen echt haar is. In dit geval zal het erg raar ogen met je eigen haar. Kies daarom voor echt haar als je extensions wilt nemen. De kwaliteit blijft hier langer van goed, het ziet er natuurlijker uit en je kunt het makkelijk krullen of stijlen. Houd er rekening mee dat kwalitatief goede hairextensions al gauw richting de 200-400 euro lopen.

#4 Verzorging

Net als jouw echte haar, hebben hairextensions ook de nodige verzorging nodig. Als je jouw extensions vaak gaat krullen is het bijvoorbeeld belangrijk dat je de krultang niet te warm zet en een heat protection spray gebruikt. Ook doet een maskertje op z’n tijd wonderen voor je nep haar. Wees erg voorzichtig met extensions want als het eenmaal beschadigd is, valt het ook niet meer te redden. Hoe mega zonde zou dat zijn?

#5 Verven

Loop je tegen het probleem dat jouw gekleurde haar niet bij jouw extensions matcht? Ga dit dan niet zelf proberen op te lossen maar laat jouw hairextensions bij een professionele kapper verven. Je haar kleuren is sowieso niet erg goed voor je haar dus om het zo min mogelijk te beschadigen, kan je hier beter zelf niet aan beginnen. Ook is de juiste kleur van je hairextensions superbelangrijk. Ga daarom altijd even langs bij een gespecialiseerde zaak in plaats van het haar online te kopen.