Ben je je aan het verdiepen in de voordelen van een private lease elektrische auto? Je bent niet de enige. In Nederland maken steeds meer mensen gebruik van deze leasevorm om elektrisch te rijden. Best logisch, want niet iedereen kan een nieuwe elektrische auto betalen of heeft er het geld voor over. Maar een elektrische auto leasen? Dat kan wel voordelig. In deze blog delen we 5 redenen waarom ook jij dit zou moeten doen!

1. Beter voor het milieu

Wil je je ecologische footprint verkleinen? Dan is een elektrische auto leasen een goed idee. Hoewel een elektrische auto nog steeds CO2 uitstoot, gaat het om een aanzienlijk kleinere hoeveelheid. Over de hele levensduur gezien stoot een elektrische auto zo’n 35 tot 55 procent minder uit dan een auto die op brandstof rijdt. Daarnaast stoot een elektrische auto ook minder fijnstof uit.

2. Ideaal voor woon-werk verkeer

De actieradius van een elektrische auto vormt vaak een punt van discussie. Elektrische auto’s moeten immers opgeladen worden om zich te kunnen verplaatsen. Gebruik je je auto voornamelijk om naar je werk te gaan? Dan vormt dit geen probleem. Op één acculading kunnen de meeste elektrische auto’s driehonderd kilometer of meer rijden. Wie het zekere voor het onzekere wil nemen, kan voor een hybride auto kiezen.

3. Lagere verbruikskosten

Wie een elektrische auto leaset, hoeft enkel laadkosten (en eventuele boetes) te betalen. Deze kosten liggen een heel stuk lager dan de kosten voor benzine of diesel. Wil je op de laadkosten besparen en heb je thuis een laadpaal? Kijk dan hoeveel je betaalt per kWh. Mocht dit bedrag hoger liggen dan het normale tarief van €0,35 per kWh, dan kan het voordeliger zijn om bij een publieke laadpaal te laden. Voor snelladen lopen de tarieven op tot zo’n €0,80 per kWh.

Lagere verbruikskosten

4. Weinig onderhoud

Een elektrische auto is een betrouwbare auto. Ze vragen om weinig onderhoud, dus je hoeft je alleen maar bezig te houden met wanneer je je auto op moet laden. Moet de auto toch even naar de garage voor een controle of reparatie? Onderhoud is – net als pechhulp en verzekering – standaard bij het leasecontract inbegrepen. Ook krijg je, indien nodig, vervangend vervoer toegewezen.

5. Stille en snelle auto

Elektrische auto’s bewegen zich haast geruisloos over de weg. Elektromotoren maken namelijk geen tot weinig geluid. Ook kunnen elektrische auto’s sneller accelereren, omdat ze meteen over het maximale vermogen beschikken. Wist je trouwens dat de nieuwste modellen op lage snelheden automatisch een signaal laten horen? Zo weten passerende voetgangers en fietsers dat er een elektrische auto aankomt.