Welke vrouw houdt er nou niet van een heerlijke wegzwijmel film op z’n tijd? Naast dat het de perfecte activiteit is voor een meidenavond, zijn romantische films ook goed voor je brein. Vraag jij je af waarom? Wij hebben het antwoord plus de beste romantische films voor jou op een rij gezet. Lees het hieronder!

Top 100 romantische films

Hoe jouw brein werkt

Jouw hersenen zijn er ontzettend goed in om zich in te leven in andere mensen. Wanneer jij een romantische film aan het kijken bent, wordt jouw brein overspoeld met liefdesgevoelens. Hier komen dan de hormonen dopamine en oxytocine bij vrij, deze stofjes zorgen ervoor dat jij je vrolijk gaat voelen. Dus zit jij even niet zo lekker in je vel of ben je wat gestrest? Ga dan een romantische comedy kijken, en het liefst voor bedtijd. Doordat je ontzettend veel positieve hormonen hebt aangemaakt, is jouw lichaam instaat om als een roosje te slapen. Een goede reden om een romantische komedie met je lover te gaan kijken, toch?

Beste romantische films: After – bevat spoilers

Als je het ons vraagt staan de beste romantische films op Netflix. Heb jij bijvoorbeeld al de nieuwste Netflix film After gezien? Deze super hete film gaat over Tessa die vol ambitie begint aan haar universitaire opleiding. Al snel wordt haar aandacht getrokken door de mysterieuze Hardin Scott. Deze verboden liefde leidt tot veel complicaties en verdriet. Maar is hun liefde zo sterk dat ze dit kunnen overwinnen? Een absolute aanrader om te kijken met al je besties. Dat wordt gegarandeerd zwijmelen geblazen 😉.

Me Before You

Een fan van romantische drama films? Kijk dan de geweldige film Me Before You. Deze diepgaande film gaat over de jongedame Louisa die voor haar werk de invalide Will moet verzorgen. Will is verlamd geraakt door een groot motorongeluk en zit vanaf dat moment in een rolstoel. Louisa komt er al snel achter dat Will zijn levenslust is kwijtgeraakt door het ongeluk en wil hem daar graag weer bovenop helpen. Tijdens dit proces ontdekken ze dat er een onbeschrijfelijke chemie tussen hen is en worden dan ook verliefd op elkaar. Toch blijft Will kampen met suïcidale gedachtes. Lukt het Louisa om hem te redden? Een prachtige film waar tissues absoluut aan te pas moeten komen.

A Star is Born

Zin om een romantische film te kijken? Dan is A Star is Born een absolute aanrader. Deze heerlijke film, met Lady Gaga en Bradley Cooper in de hoofdrol, beschrijft het fictieve verhaal van Ally. Al jarenlang werkt ze als bediende in een kroeg maar dit is absoluut niet haar passie. Wat dat wel is? Zingen! Ally’s hobby is dan ook om af en toe in een cafeetje op te treden. Op een avond raakt ze in aanraking met de wereldberoemde Jackson Maine. Hij ziet potentie in haar en wilt haar een kans geven. De twee worden stapelverliefd op elkaar alleen dit gaat niet zonder slag of stoot. Tijdens dit verhaal treden zich namelijk grote complicaties op. Kan hun liefde dit overwinnen?