Je gezicht is iets om zuinig op te zijn, de verzorging ervan is dan ook erg belangrijk. Wellicht heb je al allerlei dure middeltjes van de drogisterij geprobeerd, maar je wondermiddel heb je nog niet gevonden. Herkenbaar? Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat je een gezonde huid houdt? Wij hebben de beste huidverzorging tips op een rij gezet.

#1 Je make-up eraf wassen

Een van de beste tips voor een goede gezichtsverzorging is om altijd je make-up eraf te wassen. Hoe weinig zin je er ook soms in hebt en liever meteen in bed belandt, doet het wonderen voor jouw huid. Wanneer je de make-up niet verwijdert gaan je poriën verstopt zitten. Hierdoor ontstaan sneller puistjes en krijg je een onzuivere huid.

Huidverzorging tips vrouwen

#2 Producten om mee te reinigen

Een gezonde huid begint bij goede producten. Weet jij eigenlijk niet heel goed op welke manier je gezichtsproducten moet gebruiken? Vraag dan om advies bij de drogisterij. Zo maken vrouwen vaak de fout om een make-up remover als gezichtsreiniging te gebruiken. De make-up remover verwijdert, zoals het product al zegt, alleen jouw make-up. Hierna zit er altijd nog viezigheid op je gezicht wat je het beste weg kan halen met een micellair water of tonic.

#3 Gezichtsmasker

Af en toe is het belangrijk om jouw huid een super boost te geven. Gezichtsmaskers zijn hier ideaal voor. Wanneer je een gezichtsmasker koopt, is het belangrijk om je te verdiepen in de soorten maskers. Heb jij een droge huid? Kies dan voor een masker om je huid goed te hydrateren en vermijd een masker op basis van olie. Zoek je een masker om je huid te zuiveren? Dan is een moddermasker een goede optie voor jou. Een peel-off masker kan je in jouw geval het beste laten liggen.

#4 Scrub met mate

In het rijtje met tips voor de beste gezichtsverzorging kunnen we scrubben natuurlijk niet vergeten. Scrubben zorgt ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen en je poriën weer kunnen ademen. Dit zorgt voor een gladde en schone huid. Probeer er alleen niet in door te slaan en scrub altijd met mate. Wanneer je te vaak of te hard scrubt gaat het juist averechts werken. Je huid wordt hierdoor erg kwetsbaar waardoor de conditie van je gezicht achteruitgaat. Het advies is om je gezicht om de dag te scrubben.

#5 Blijf van onrijpe puistjes af

Wat zijn de beste tips om een onzuivere huid tegen te gaan? Probeer in eerste instantie zo min mogelijk aan je gezicht te zitten. De hele dag zijn jouw handen in contact met verschillende bacteriën en dit wil je natuurlijk niet op je gezicht krijgen. De tweede tip is om van je onderhuidse puistjes af te blijven. Hoe verleidelijk en moeilijk het ook is, dit is het beste voor je huid. Heb geduld en wacht totdat je puist klaar is om uitgedrukt te worden. Hierdoor heelt jouw huid een stuk beter. Wanneer je telkens aan een onrijpe puist zit te drukken, loop je de kans dat je littekens bij jezelf veroorzaakt.

#6 Investeer in producten

Huidverzorging voor vrouwen is nou eenmaal duur. Soms kunnen we behoorlijk schrikken van de prijzen van gezichtsproducten maar ga het zien als een investering. Vraag advies bij een specialist, zij hebben hier verstand van en verkopen jou geen gebakken lucht. Grote kans dat er een hoger prijskaartje aanzit dan dat jij gewend bent maar op den duur is het het allemaal waard. Goedkopere gezichtsproducten, zoals dag- en nachtcrèmes, serums of reinigingen, zijn vaak op basis van parfum en siliconen. Dit doet niet veel goeds voor je huid. Verdiep je daarom in een professioneel merk.

Juiste volgorde om je huid te verzorgen

Maar wat is nou de juiste volgorde van alle gezichtsproducten en hoe breng je het aan? Wij hebben de juiste volgorde voor jou:

  • Begin met het verwijderen van je make-up. Hiervoor kan je make-up reinigingsproducten gebruiken.
  • Spoel je gezicht af met lauw water en dep je huid droog met een handdoek
  • Gebruik vervolgens een micellair water of tonic om je gezicht nog een keer goed mee schoon te maken.
  • Niet noodzakelijk: scrub je huid en spoel je huid daarna af met water.
  • Kan jouw huid een extra boost gebruiken? Breng dan een serum aan.
  • En als laatste stap breng jij je nachtcrème aan.