Beschik jij over een bos mooie krullen? Hoewel krullend haar leuk is, kan het ook een hoop frustraties opleveren. Het kan namelijk een stuk meer aandacht vergen dan bijvoorbeeld stijl haar. Benieuwd hoe je ervoor kan zorgen dat jouw perfecte krullen er altijd goed uitzien? Lees snel verder, want wij geven je in dit artikel enkele tips voor mooi krullend haar!

Gebruik een geschikte shampoo

De juiste shampoo gebruiken is heel belangrijk als je krullend haar hebt. Krullend haar kan namelijk heel droog zijn, dus het is verstandig om je haar goed te verzorgen. Omdat krullend haar vaak droog is en snel pluist, is het goed om te kiezen voor een zachte shampoo met antipluis werking. Het kan een goede mogelijkheid zijn om een bijbehorende conditioner te kopen. Wanneer je dit samen gebruikt voor krullend haar, zal je zien dat jouw haar minder droog wordt en dus ook minder gaat pluizen. Je krullen komen zo veel mooier naar voren! 

Was je haar niet te vaak

Het is belangrijk om je haar te wassen met geschikte shampoo voor krullend haar, maar het is ook van groot belang dat je jouw haar niet te vaak wast. Hoe vaker jij je haar wast, hoe groter de kans is dat jouw haar toch droog wordt. Het is dus een goed idee om niet iedere dag je haar te wassen, sla een paar wasbeurten over. 

Borstelen

Je zal de frustratie vast herkennen: je borstelt je haar en het wordt vreselijk pluizig en droog. Dit wil je natuurlijk voorkomen, want je wilt graag dat je krullen mooi naar voren komen. Het is daarom een aanrader om een grove kam te gebruiken in plaats van een borstel. Hiermee voorkom je gebroken haar en blijven je krullen meer op zijn plaats. Mocht je dan toch kiezen voor het gebruiken van een borstel, dan is het aan te raden om van onder naar boven te borstelen. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar wanneer je jouw krullende haar van onder naar boven kamt, zorg je ervoor dat de knopen uit je haarpunten worden verwijderd. Dit maakt het kammen een stuk makkelijker dan dat je het van boven naar beneden doet. 

Daarnaast is het verstandig om je haar te kammen onder de douche nadat je conditioner hebt aangebracht. Dit zorgt ervoor dat je jouw haar makkelijker kan kammen. 

Gebruik haarproducten

Als je graag wilt dat jouw krullen mooi naar voren komen, dan is het een aanrader om enkele haarproducten aan te schaffen. Dit is namelijk bevorderlijk voor de verzorging van krullend haar. Er zijn natuurlijk talloze producten voor krullend haar te koop. Echter werkt niet ieder product hetzelfde, want niet alle krullen zijn hetzelfde. Daarom is dit vaak een kwestie van testen welke haarproducten jij het beste vindt passen bij jouw krullende haar. 

Föhnen 

Hoe verzorg je krullend haar? Een goede tip hiervoor is door het te föhnen. Hierdoor kan jouw haar meer in model komen. Let echter wel op, want föhnen kan er ook voor zorgen dat jouw haar nóg droger wordt. Het is daarom belangrijk om niet te heet te föhnen. Het zou een optie kunnen zijn om daarom te kiezen voor een föhn die ook beschikt over een koude functie, zodat jij je haar in model kunt krullen zonder daarbij hitte te gebruiken. Om optimaal resultaat te krijgen, is het een aanrader om een diffuser te gebruiken. Hiermee krijg je namelijk hele mooie krullen. Een diffuser is een soort kap op je föhn, waar je jouw krullende lokken in kunt doen. Wil je echte goede krullen? Ga dan ondersteboven hangen en föhn je haar op die manier. 

Niet zo vaak stijlen of krullen

Het lijkt je misschien een leuk idee om je kapsel zo nu en dan te veranderen. Wellicht wil je daarom krullend haar stijlen. Dit kan natuurlijk ontzettend mooi zijn en geeft jouw een compleet nieuwe uitstraling. Om te voorkomen dat jouw haar heel erg droog wordt, is het echter af te raden om vaak je haar te stijlen als je krullen hebt. Doordat je bij het stijlen gebruik maakt van een hete temperatuur, zal jouw haar veel droger worden. Dit geldt natuurlijk ook voor je haar krullen met een krultang. Een van de beste tips hiervoor is dus om dit niet te vaak te doen. 

Als jij graag wilt dat jouw krullen er altijd goed uit zien, is het goed om bovenstaande krullen tips in je achterhoofd te houden. Je moet er tenslotte wel iets voor over hebben om de mooiste krullende lokken te krijgen!