Een mooi horloge is zoveel meer dan een functioneel product. Het is een accessoire die je outfit helemaal afmaakt. En tegenwoordig is het ook een tech gadget die je ondersteunt bij het sporten, navigeren en onderdeel wordt van je dagelijks routine. We zetten de laatste trends op het gebied van horloges voor je op een rij.

Tweekleurige horloges

Een trend die we nu veel zien bij horloges is het gebruik van twee kleuren. Een veel gebruikte kleurencombinatie bij dames horloges is zilver met witgoud en zilver met goud. Maar ook roségoud en zilver komt steeds vaker voor. De accent kleur komt terug in de wijzerplaten of op de horlogeband en geeft je horloge een subtiele upgrade. Draag je zilveren sieraden? Dan is een combinatie van zilver en witgoud heel mooi. Draag je gouden sieraden, dan kan de combinatie van zilver en goud juist een mooie twist geven aan je look. Ook wanneer je je sieraden graag mixed en matched is een tweekleurig horloge zeker een mooie toevoeging aan je outfit.

Roségouden horloges

Naast gouden en zilveren horloges vind je nu ook roségouden horloges in het assortiment van veel horlogemerken. Het was al een kleur die veel als accent kleur werd gebruikt op de rand van een horlogekast of op de horlogewijzers. Nu zien we de kleur ook terugkomen op de horlogebandjes. Voor de roségoud liefhebbers een mooi accessoire om te combineren met bijpassende sieraden.

Smartwatches

Smartwatches

Naast klassieke, analoge horloges zien we smartwatches en digitale horloges nog steeds heel veel terugkomen. Het is niet alleen een accessoire, het is echt een tech gadget (wat op zich ook een trend is). Je kunt er meldingen op ontvangen van je smartphone, het helpt je bij het sporten door te meten en je kan er muziek of een podcast mee luisteren. Een smartwatch voor dames kun je in verschillende stijlen krijgen. Zo heb je de klassieke stijl met ronde kast en schakelband, maar ook rechthoekige horloges met een leren of stoffen band. En kun je kiezen uit zilver, goud en ja daar is die weer roségoud. Maar ook felle kleuren en prints zien we veel terug op de horlogeband.  Er zijn veel smartwatch merken, maar een Garmin smartwatch is toch de klassieker onder de smartwatches.

Verfijnd & smal

De tijd van brede dames horloges is geweest. Grote kasten en brede bandjes worden vervangen door verfijnde horlogekasten en smalle banden. Hoe smaller hoe beter zou je haast kunnen zeggen. Een smal uurwerk staat elegant en luxer, zeker wanneer je smalle polsen hebt. Maar ook als je een feestelijke outfit aan hebt. Dan wil je geen groot, schreeuwend horloge om je pols hebben. Daarnaast heeft een subtieler horloge een klassieke en tijdloze uitstraling. Dit zie je ook terug in het design. Dat is minimalistisch en niet heel opvallend, waardoor het een horloge is die bij elke outfit past zonder af te leiden.

Mocht je in de markt zijn voor een nieuw horloge, dan moet je met deze horloge trends zeker een goede keuze kunnen maken!