Overal waar je bent, zie je de meeste mensen als snotteren en kuchen. De griep heerst, zeker met deze koude dagen. Misschien had jij het geluk dat je er telkens onderuit kwam maar voel je nu de eerste symptomen van een griep opkomen. Aan deze tekens kan jij dat herkennen.

 

Spierpijn

Je wordt wakker en voelt spierpijn door je hele lichaam. Je kan je eigenlijk geen reden bedenken waar het vandaan komt want je hebt bijvoorbeeld niet gesport. Dit kan een teken zijn dat je ziek wordt. Dit heeft te maken met je afweersysteem en je witte bloedcellen.

Suf

De eerste paar dagen voordat je ziek wordt kan je je soms aardig suffig voelen. Je hebt weinig motivatie en blijft het liefst de hele dag in bed. Ook kan het voorkomen dat alles in je lichaam zwaar aanvoelt of dat je benen en armen als pudding voelen.

Beginnende keelpijn

Niks is zo vervelend dan keelpijn. Slikken doet pijn en dat akelige gevoel is de hele dag aanwezig. Het beste is om op dat soort momenten voldoende te drinken en af en toe een keelsnoepje in te nemen.

Lichtelijke hoofdpijn

Je hoofd bonst al de hele dag en zelf een aspirine helpt niet. Het beste wat je in zo’n geval kunt doen is om voldoende rust te nemen. Je herstelt het snelste van een griep als je in deze dagen even helemaal niks doet. Neem een warm bad of kijk een film, voor dat je het weet ben jij weer helemaal fit.

Hieronder nog enkele tips om snel te herstellen van een griepje.