Heb je een nieuw huis gekocht en ga je binnenkort beginnen aan de inrichting of wil je jouw huidige interieur onder de schop nemen? Als je gek bent op alles wat met interieur te maken heeft, dan is het leuk om de laatste woontrends nauwlettend in de gaten te houden. Ieder jaar verschijnen er weer nieuwe woontrends. Ben je benieuwd naar de woontrends van 2023, om te kijken of er een toffe trend bij zit die je kunt toepassingen in jouw woning? Lees dan snel verder, want wij sommen hieronder een aantal grote woontrends van 2023 voor je op.

Organische vormen

Een woontrend die al populairder wordt en ook in 2023 weer volop aanwezig is, zijn de organische vormen. Dat deze trend zo geliefd is de laatste tijd, is helemaal niet zo gek. Organische vormen in huis zorgen voor een speelse inrichting en dat is ontzettend trendy. Bij organische vormen kun je aan van alles denken. Van ronde- of ovale vormen tot vloeiende lijnen, je ziet het in interieurs tegenwoordig allemaal. Met organische vormen doorbreek je de strakke lijnen in huis, maar wordt het dus allemaal wat speelser. Ronde vloerkleden, ovale eettafels of een vierkante relaxfauteuil: er is hierbij genoeg mogelijk.  

Duurzaamheid

Een van de trends voor in huis van 2023 is ook duurzaamheid. Deze trend was ook de afgelopen jaren al aan het groeien, maar in 2023 verwachten we deze echt volop terug te zien in interieurs. Duurzaam wonen wordt steeds geliefder en het is dus zeker iets waar je rekening mee kunt houden als je de trends wilt opvolgen. Als je veel waarde hecht aan het milieu en graag je steentje bijdraagt aan het verbeteren hiervan, dan is dit zeker een interessante trend. Deze trend is eenvoudig toe te passen door meer bewuste keuzes te maken thuis. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van tweedehands spullen, recyclen of het kiezen voor natuurlijke materialen. Naast het feit dat je duurzamer bezit bent, heeft duurzaam wonen ook als voordeel dat het geld bespaart.

Natuur

Je huis vergroenen is ook een grote trend voor 2023. Dat is mogelijk door de natuur in huis te halen. De natuur in huis halen doe je door bijvoorbeeld in je interieur gebruik te maken van natuurlijke kleuren en aardetinten. Denk daarbij aan houtkleuren, bruintinten, oranje en terracotta. Naast zulke kleuren is het ook een mogelijkheid om meer planten aan je huis toe te voegen als je graag wilt vergroenen. Ook natuurlijke materialen gebruiken in je huis is een goede manier om de natuur meer in huis te halen.

Scandinavische woonstijl

Komend jaar zien we deze woonstijl weer in veel interieurs terug, de Scandinavische woonstijl. Al jarenlang is deze woonstijl geliefd en dat verandert voorlopig nog niet. De woonstijl kenmerkt zich door de luchtigheid, het licht en het feit dat het tijdloos is. Ook over een aantal jaar zit je hier dus nog goed mee. Kenmerkend zijn ook de minimalistische vormen en de zachte en frisse tinten. 

Minimalistisch

In een Scandinavische woonstijl zien we al vrij veel minimalisme terug, maar ook in andere interieurs is deze trend niet meer weg te denken. Minimalisme is helemaal on trend, dus het is zeker iets om over na te denken. Bij deze trend hoeft het allemaal niet zo uitbundig en opvallend, maar mag het lekker wat rustiger blijven. Een minimalistisch interieur is te herkennen aan de strakke vormen, ingetogen kleuren en hoge comfort. 

Beige

Een van de nieuwste woontrends van 2023, is de kleur beige. Deze kleur gaan we volop zien in interieurs dat jaar. Beige voert de boventoon in je interieur als je voor deze trend gaat. Voor een mooi geheel is het belangrijk om deze kleur te laten matchen met bijpassende tinten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan grijs of bruintinten. Beige is terug te laten komen op bijvoorbeeld je muren, maar ook in meubilair of in accessoires.

Opvallende prints

Durf jij out-of-the-box te gaan met je interieur? Dan is deze trend wellicht iets voor jou. Opvallende prints zijn in 2023 namelijk helemaal hip. Denk daarbij aan prints uit bijvoorbeeld de jaren ’70 stijl. Bloemenprints of grafische prints: het kan allemaal. Deze trend is toe te passen op de muren in je huis, maar ook in accessoires.

Als je van plan bent je interieur op de schop te nemen of om je nieuwe woning in te richten, dan kan het interessant zijn om deze woningtrends in gedachten te houden. Van deze trends weet je zeker dat ze momenteel helemaal hip zijn. Zo creëer jij een stijlvol én trendy interieur!