Wissel jij graag zo nu en dan even van kapsel? Dan ben je vast iemand die de laatste haartrends nauwlettend in de gaten houdt. Nu de lente er weer aan zit te komen, zullen we ook weer nieuwe haartrends gaan zien. Om jou alvast een voorproefje te geven, zetten wij hier de haartrends voor de aankomende lente alvast op een rij. Zo kun je alvast kijken of er een leuk kapsel voor je bijzit om deze lente uit te proberen!

De wetlook

Een haartrend dat we in de lente van 2021 veel gaan zien is de ‘wetlook’. Zoals de naam al doet vermoeden gaat deze trend om nat haar. Waar we normaal gesproken juist niet blij zijn om met nat haar de deur uit te gaan omdat het dan vaak gaat pluizen, wordt deze haartrend de aankomende lente dus helemaal normaal. Dit dames kapsel voor aankomende lente is voor zowel kort als lang haar geschikt. We gaan de wetlook vooral zien in combinatie met een pony.

Zijscheiding

Helemaal terug van weggeweest: de klassieke zijscheiding. Dit is zeker weer een van de populairste haartrends voor de lente van 2021 voor dames. Dat is niet voor niks zo, want de zijscheiding is op veel verschillende manieren te dragen. Dit maakt het een geschikte trend voor veel dameskapsels. Zo kun je de zijscheiding dragen met los haar, met een pony of zelfs in een staart. 

De bubbelstaart

Een haartrend die we verwachten enorm veel te zien aankomende lente is de bubbelstaart. Nu hoor ik je denken: wat is een bubbelstaart? Nou dat zit zo: een bubbelstaart is een hoge staart waarbij je elastiekjes om de paar centimeter plaatst. Als je hierna een beetje aan de beide kanten van elke sectie trekt, krijg je een rond effect: de bubbel! Deze haartrend zien we nu al steeds meer opkomen, dus we verwachten dat dit een van de populairste vrouwen kapsels wordt deze lente.

Haarbanden en bandana’s

Deze haartrend zagen we afgelopen zomer al ontzettend veel: de haarbanden en bandana’s. Toch blijkt het een blijvertje te zijn, want ook de haarbanden en bandana’s beloven weer een groot succes te worden in de lente van 2021. Het is goed te combineren met verschillende kapsels en bovendien heb je de keuze uit veel verschillende soorten en stijlen.

Lage knot

De lage knot is een haartrend die we deze lente ongetwijfeld veel gaan zien. Het is een heel simpel kapsel, maar staat daarentegen wel ontzettend leuk. We gaan deze trend op verschillende manieren zien: één lage knot of twee lage knotjes! Beide mogelijkheden zijn stijlvol en bovendien lekker makkelijk om te maken, wat het een ideale haartrend voor aankomende lente maakt. 

Lage staart

Net als de lage knot gaan we deze lente ook de lage staart veel zien. Dat in tegenstelling tot de hoge staart, die de afgelopen jaren ook ontzettend populair was. Hoewel de hoge staart natuurlijk ook een blijvertje is, belooft men deze lente vaker voor de lage staart te kiezen. Een lage staart is niet alleen trendy, maar ook nog eens heel makkelijk. Het is een van de makkelijkste dames kapsels voor zowel lang als voor kort haar. 

Lang haar

Een van de kapsels voor de lente van 2021 voor dames is ook extreem lang haar. We gaan lang haar in dit seizoen ongetwijfeld veel zien. Heb je mazzel dat je van nature al gezegend bent met mooi lang haar? Dan komt deze haartrend voor jou vast goed uit. Heb je van jezelf niet zo lang haar maar zou je deze trend wel graag willen opvolgen? Dan kan het een idee zijn om te kiezen voor hair extensions. Hiermee kun je namelijk mooie lange lokken krijgen.

Haarspelden

Naast de haarbanden en bandana’s zijn ook de haarspelden helemaal on trend deze lente. Waar we deze normaal gesproken zoveel mogelijk probeerden te verbergen, mogen deze haarspelden deze lente juist lekker aanwezig zijn. Je zou hierom dus zeker kunnen kiezen voor bijvoorbeeld haarspelden met glitters of in een lekker fel kleurtje. Ook hoeven het zeker geen kleine haarspelden meer te zijn, want ook grote haarspelden zijn populair. We mogen dus lekker opvallen met onze haarspelden in de aankomende lente. 

Als jij iemand bent die graag eens iets nieuws probeert met je haar, dan is het dus zeker goed om bovenstaande haartrends voor de lente te onthouden. Hoewel het nog even duurt, gaan we deze haartrends in dit seizoen ongetwijfeld veel voorbij zien komen. Welke haartrend voor de lente van 2021 is jouw favoriet en zou je graag willen uitproberen?