Door je nagels te lakken zorg je ervoor dat jouw nagels er een stuk verzorgder uit zien. Nagels lakken is echter niet altijd leuk, want het kan zo zijn dat je er zo nu en dan irritaties van krijgt. Denk maar aan de lak buiten de nagels, nagels die nog niet goed opgedroogd zijn en nagellak dat binnen no time weer loslaat. Dat kan vervelend zijn, want dit betekent vaak dat je weer opnieuw je nagels moet gaan lakken. Toch zijn er een aantal handige tips bij het nagellakken die goed van pas kunnen komen. Zo blijft jouw nagellak beter zitten en zien jouw nagels er dus langer verzorgd uit. Welke tips dit zijn? Dat lees je in dit artikel.

Azijn

Voordat je begint met je nagels lakken, is het goed om azijn te gebruiken. Wellicht heb je jouw oude nagellak wel verwijderd met nagellakremover. Gebruik een wattenstaafje met azijn en ga hiermee over je nagels heen. Dit zorgt ervoor dat alle bacteriën, viezigheid en restjes nagellak en nagellakremover worden weggehaald. Zo zijn jouw nagels schoner en wordt het resultaat mooier als je nieuwe nagellak op doet.

Niet schudden met de nagellak

Misschien ben je gewend om jouw potje nagellak van tevoren nog even te schudden voordat je het op je nagels aanbrengt. Om bubbeltjes in de nagellak te voorkomen, is het echter beter als je in plaats van te schudden draait met het potje. 

Gebruik base coat

Wil je graag dat jouw nagels er langer verzorgd uit blijven zien? Dan is het een must om altijd basecoat te gebruiken. Wanneer je gebruik maakt van base coat komt bovendien de kleur van jouw nagellak mooier naar voren. Base coat is een doorzichtige nagellak dat ervoor zorgt dat de kleur nagellak beter hecht, je nagels versterkt worden en je nagels niet verkleuren.

Kies een leuk kleurtje

Kies een leuk kleurtje

Nadat je de basecoat hebt aangebracht is het tijd om te kiezen voor een mooi kleurtje nagellak. Maak de goede keuze, want dit is de kleur nagellak die je de komende tijd op je nagels hebt. Ben je nog op zoek naar een mooi kleurtje die bij jou past? Dan is het aan te raden om te kijken naar OPI Nagellak. Deze nagellak is er in alle kleuren, waardoor er hoe dan ook een toffe kleur voor jou bij zit. Deze OPI Nagellak is bovendien perfect als je graag wilt dat je nagellak lang blijft zitten, want de draagtijd van deze nagellak kan oplopen tot maar liefst drie weken.

Drie strookjes

Wellicht heb je een toffe OPI Nagellak uitgekozen, of heb je nog een leuk kleurtje in huis liggen. Dan is het tijd om te beginnen met het lakken van je nagels met deze kleur. Wat hierbij goed is om te onthouden, is om je nagel in drie stukjes te verdelen. Het is handig om per laag drie keer met je kwastje over je nagel heen te gaan. Dit betekent dus dat je dit één keer links, één keer rechts en één keer door het midden doet. Je kunt hierbij zelf bepalen in welke richting je werkt. Je kunt ervoor kiezen om vanuit het midden naar de zijkanten toe te werken, maar als je het handiger vindt om bij de zijkant te beginnen is dit uiteraard ook mogelijk. Vind hier jouw eigen weg in.

Dunne laagjes

Breng de nagellak altijd in dunne laagjes aan op je nagels. Wanneer je dunne laagjes op jouw nagels smeert, hecht het beter. Smeer bovendien ook niet te veel laagjes nagellak op jouw nagels, want dan is de kans groot dat het eruit komt te zien als één hele dikke laag. Twee dunne laagjes is vaak meer dan genoeg. Belangrijk is daarnaast om de laagjes tussendoor goed te laten drogen. Zo wordt de kans dat de nagellak langer blijft zitten een stuk groter.

Niet blazen

Wil je dat jouw nagellak snel opdroogt? Misschien lijkt het je dan een goed idee om even snel te blazen. Dit is echter allesbehalve goed voor de nagellak. Door hard te blazen kan de nagellak namelijk meer hobbelig opdrogen. Als je graag wilt dat de nagellak er strak en verzorgd uitziet, moet je dit dus absoluut voorkomen.

Gebruik top coat

Is de kleur nagellak helemaal goed opgedroogd? Sommige nagellak, zoals bijvoorbeeld OPI Nagellak, blijft zelf al lang zitten. Dit is echter niet bij iedere nagellak het geval. Daarom kan het nooit kwaad om een toplaag aan te brengen op je nagels: top coat. Door deze doorzichtige lak aan te brengen houd je de nagellak op z’n plek, waardoor het beter en langer zal blijven zitten.