Ben je op zoek naar een compleet nieuwe keuken of wil je je huidige keuken een andere uitstraling geven? Dan is het goed om daar inspiratie voor op te doen. Als je graag over een trendy keuken wilt beschikken, is het daarvoor handig om de keukentrends te bekijken. Ben je benieuwd naar de grootste keukentrends van 2023? Lees snel verder, wij zetten er hieronder een aantal voor je op een rijtje.

Bruintinten

Bruintinten in de keuken zijn helemaal hip. Als je een compleet nieuwe keuken wilt realiseren of je je huidige keuken graag een nieuwe touch geeft, dan is het voor een trendy uitstraling goed om bruintinten toe te voegen. Bruintinten geven je keuken binnen no time een warme uitstraling en zijn daarnaast vaak goed te matchen met andere kleuren. Je kunt de kleur laten terugkomen op de keukenkastjes of het werkblad, maar ook in keukenaccessoires. Kies je voor bruintinten, dan geniet je daar bovendien van een lange tijd van. Bruintinten zijn over het algemeen vaak tijdloos, waardoor het niet snel verveeld raakt.

Natuursteen

Ben je gek op modern en luxe? Dan is dit een trend voor keukens die bij je past. Het materiaal natuursteen zien we steeds vaker terug. Voornamelijk in werkbladen is dit onmisbaar geworden. Werkbladen van natuursteen geven jouw keuken snel een luxueuze uitstraling. Natuursteen staat er bovendien om bekend dat het een materiaal is van hoge kwaliteit. De kans is daarom groot dat je er voor een lange tijd plezier van hebt.

Slimme verlichting

Een van de populairste trends voor in de keuken in 2023, is die van slimme verlichting. Deze trend is in de afgelopen jaren al in populariteit gestegen en in 2023 is dat niet anders. Slimme verlichting bestaat uit lampen die met elkaar in verbinding staan en die te bedienen zijn met behulp van je telefoon. Je hebt eindeloos mogelijkheden en kunt daarom kiezen voor lampen die goed bij je wensen passen. Door slimme verlichting toe te passen in de ruimte, zorg je dat de keuken goed verlicht wordt.

Organische vormen

Een van de nieuwste keukentrends, zijn de organische vormen. Dit werd in meubilair al steeds vaker gezien, maar ook in de keuken is het iets om voor te kiezen tegenwoordig. Denk bij organische vormen bijvoorbeeld aan ronde en golvende vormen en afgeronde hoeken. Door zulke vormen te gebruiken, krijg je keuken een zachtere uitstraling. Of je nu kiest voor een ovaal keukeneiland of voor een werkblad met afgeronde hoeken: je hebt keuze genoeg. 

Duurzaamheid

Een andere trend die in de afgelopen jaren steeds populairder is geworden, is duurzaamheid in de keuken. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in onze maatschappij en daarom wordt duurzaam wonen ook steeds aantrekkelijker. Het is dan ook niet gek dat we dat ook in keukens steeds meer terugzien. Denk aan het gebruiken van natuurlijke materialen of het kopen van tweedehands keukenaccessoires of keukenonderdelen. Als je huidige keuken wat verouderd is en je het graag een nieuw leven in blaast, ben je ook duurzaam bezig als je aan de slag gaat met het pimpen daarvan.

Chroom en RVS

Een van de laatste keukentrends, is het gebruik van chroom en RVS in de keuken. Die materialen hebben we voorheen voornamelijk gezien in bijvoorbeeld kranen en keukengrepen, maar daar komt nu verandering in. Chroom en RVS komt nu namelijk ook steeds vaker terug in andere onderdelen van de keuken, zoals het werkblad en de keukenkastjes. Deze zilveren accenten in de keuken geven het meteen weer een boost én een compleet nieuwe uitstraling. Als je fan bent van die materialen, is het dus zeker goed om te overwegen als je graag met de laatste trends meegaat.

Marmer

Als je op zoek bent naar nieuwe trends in keukens, dan kun je ook denken aan het toevoegen van het materiaal marmer. Het materiaal komt in veel gevallen terug in het werkblad of in de achterwand. Marmer geeft niet alleen een luxe effect, maar zorgt daarnaast voor een minimalistische look. Als je graag wilt dat je keuken rust uitstraalt, dan is deze trend zeker het overwegen waard.

De bovenstaande trends zijn goed om in gedachten te houden als je graag met de tijd meegaat en op zoek bent naar een manier om je keuken een andere uitstraling te geven. Uiteraard zijn dit niet de enige trends, het zijn slechts een aantal voorbeelden. Wel kom je met één of meerdere trends al een heel eind als je een trendy keuken wilt realiseren. Kijk goed welke trends je aanspreken, zodat je daarin een juiste keuze maakt.