Begint het bij jou al te kriebelen om aan een lenteschoonmaak te beginnen? Dat is dan goed nieuws! Naast dat die schoonmaak nodig is, is het namelijk ook leuk om je interieur er meteen bij aan te pakken! Op deze manier heb jij je hele huis weer lekker fris voor het nieuwe seizoen. Lees hier alles over de laatste interieurtrends!

Kleurgebruik

Zwart was afgelopen jaar helemaal hot en trending in interieurs maar deze kleur wordt dit jaar iets minder populair. Bruin neemt daarentegen juist toe in populariteit. Als basiskleur blijft wit het belangrijkste en zal je dit dan ook vaak terugzien. Maar wat je dit najaar ook veel ziet zijn felle en speelse kleurtjes. Denk hierbij aan appeltjesgroen, kobaltblauw, Barbie roze, oranje en okergeel. Maar ook subtielere kleuren als zacht lavendel en zeegroen zal je meer zien. De kleurcombinatie bruin, geel en oranje is er ook één die je goed in de gaten moet houden!

Materialen

Dit jaar is de urban jungle echt een trend. Je ziet dan ook dat mensen massaal gebruik maken van natuurlijke kleuren voor op de muur maar ook veel planten in huis halen. Ook bamboe creëert een natuurlijke look in je huis, dus dit kan je leuk combineren samen met andere materialen uit de natuur. Denk hierbij aan hout, terracotta en rotan. In meubels en woonaccessoires ga je juist meer natuursteen, teak hout, eiken hout, messing, brons, marmer en zwart staal terugvinden. Als je van dit alles een juiste combinatie weet te maken, zal het er super luxe uitzien. Heerlijk zo’n zen huis!

urban jungle

Vormen

Dit jaar zien we vooral veel geometrische vormen. En die zie je niet alleen terug in meubels, maar ook in behang soorten en natuurlijk in accessoires. Hier hebben wij ook al eerder een artikel over geschreven. Wat je nu vooral veel ziet zijn ronde spiegels met zo’n brede leren band. Op het gebied van behang worden geometrische vormen juist weer wat schreeuwerig en daar moet je dan ook echt van houden.

Meubels

Meubels uit de jaren ’50 of vergelijkbare meubels zijn dit jaar trending. Je ziet in veel interieurs dan ook van die eikenhouten tafels met verschillende kleuren kuipstoeltjes er om heen. Erg leuk als je niet kan kiezen welke kleur je het mooiste vindt, maar het is ook een uitdaging om het af te stellen op de rest van je interieur. Meubels met ronde vormen zijn nu ook enorm populair en datzelfde geldt voor als ze een ranke/slanke vormgeving hebben. Muuto design speelt in op deze stijl waardoor je in hun collectie misschien wel wat vindt dat aansluit bij jouw woonwensen.

Accessoires

Zelf vinden wij de accessoires van dit moment echt geweldig! Je ziet namelijk veel vintage dingen terugkomen, zoals de letterborden die vroeger gebruikt werden voor menu’s in restaurants bijvoorbeeld, maar daar is ook weer een wat moderne variant voor: de light box. Ook metalen draadmanden zijn nog steeds trending en leuk om in je huis neer te zetten als je bijvoorbeeld een industriële look hebt of juist wat meer modern. Speel maar eens met verschillende accessoires en je zult zien dat er verrassende combinaties uitkomen! Veel succes!