Oh no! De dagen worden korter, kouder en regenachtiger… en dat terwijl je net een date op de planning hebt staan. Helaas heb je in de herfst en winter nou eenmaal minder date opties als in de lente en zomer. Dus wat te doen bij slecht weer? Wij hebben de leukste date ideeën met slecht weer op een rij gezet.

Wat te doen met slecht weer date?

#1 Glowgolfen

Wat zijn nou leuke dates bij slecht weer? Glowgolfen! Het werkt precies hetzelfde als minigolfen alleen dan in een glow in the dark ruimte. Vet, toch? Maak er een competitie van en spreek bijvoorbeeld af dat de verliezer een opdracht moet uitvoeren. Zo houd je je date spannend en speels, en dat is nou net de bedoeling.

#2 Het Amsterdamse Winterparadijs

Deze activiteit laat nog even op zich wachten tot midden december maar zo kan jij alvast inspiratie opdoen voor date ideeën bij slecht weer. Rond de kerstperiode wordt de RAI Amsterdam omgetoverd tot een groot winterparadijs. Zowel overdag als s ’avonds en zowel buiten als binnen is dit evenement te bezoeken. Een dag is haast te weinig om dit kerstspektakel te bezoeken want er zijn mega veel activiteiten die jullie kunnen ondernemen. Schaatsen, ijsracen, in verschillende soorten attracties, een bioscoop, muzikanten en ga zo maar door: je kunt het daar allemaal doen en bewonderen! Dit wordt gegarandeerd de leukste date ever. Van 21 december tot en met 5 januari 2020 is het Amsterdamse Winterparadijs geopend.

#3 Bier- en/of wijnproeverij

Hoe kan jij je crush beter leren kennen onder het genot van een wijntje of biertje? Bezoek een wijn- of bierproeverij die jullie de beste dranken laat proeven en daar ook nog eens interessante verhalen bij vertellen. Een goed idee voor een date in de herfst, toch?

#4 Thuis koken

Wat is een romantische date bij slecht weer? Ga samen boodschappen doen en bereid met elkaar een driegangenmenu voor. Zijn jullie alleseters? Kies dan juist voor gerechten die jullie nog nooit gemaakt hebben. Als dit uitloopt op een chaotische bedoeling, is dat juist alleen maar leuk. Dit zorgt voor een goede spanning en een relaxte sfeer. Kaarsjes erbij en voilà de perfecte date.

#5 Trampolinehal

Zijn jij en je date allebei sportief aangelegd? Ga dan naar een trampolinehal. Laat dat kind weer even in je naar boven komen, ongeacht hoe oud je bent. Ga challenges met elkaar aan en voer de gekste kunstjes op de trampoline uit. Een mega actieve date waarbij jullie gegarandeerd plezier zullen beleven.

#6 Een snack- en filmavond

Het is slecht weer en je hebt een date op de planning, wat kunnen jullie doen? Organiseer een mega chille snack- en filmavond. Spreek met elkaar af dat jullie allebei in een comfy outfit komen en zoveel mogelijk snacks meenemen. Zet de verwarming een standje hoger, sla een dekentje om jullie heen en zet een spannende film op. Zo hebben jullie genoeg tijd om elkaar te leren kennen op een ontspannen manier.

Benieuwd welke signalen jongens afgeven wanneer ze verliefd zijn? Lees het hier!