Heb jij nog geen plannen in je Voorjaarsvakantie? Trek er dan op uit en bezoek de leukste musea in Nederland. En nee, dan bedoelen we absoluut niet de standaard musea zoals het Rijksmuseum (tevens wel een aanrader) maar de meest hipste musea van Nederland. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet, lees het hieronder!

#1 Moco museum

Ben jij fan van modern art? Dan moet je absoluut een bezoekje brengen aan het Moco museum. Dit prachtige pand, gevestigd op het Museumplein in Amsterdam, is gevuld met de vetste exposities van grote kunstenaars. Denk hierbij aan Banksy, Daniel Arsham, JR Kamer en nog veel meer. Dit soort musea zie je niet veel in Nederland en dat maakt het juist zo uniek. De kunstwerken zijn namelijk met de meest bijzondere technieken gemaakt en zijn erg van deze tijd. Ook is het de perfecte plaats om mooie Insta-kiekjes te schieten. Wil jij het Moco museum bezoeken voor een bepaalde expositie? Houd dan goed de datums in de gaten want na een bepaalde tijd ruilen de oude exposities zich in voor nieuwe.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Escape from the world in the Crystal Cavern @DanielArsham 📷 @iamsiennachristine #MoCommunity

Een bericht gedeeld door Moco Museum (@mocomuseum) op

#2 Het Openluchtmuseum

Altijd al meer over de geschiedenis van Nederland willen weten? Breng dan een bezoekje aan het Openluchtmuseum in Arnhem. Zie het als een reis door de tijd en bezoek authentieke gebouwen uit het verleden. De verhalen gaan maar liefst twee eeuwen terug en laten jou ook zien hoe het er nu in het heden aan toe gaat. Op de zomerse dag kan je er ook heerlijk wandelen, de meeste bezienswaardigheden zijn namelijk verdeeld over een groot park. Absoluut één van de mooiste musea in Nederland met een interessant historisch verhaal.

#3 Youseum

De meest hippe musea bevinden zich bijna allemaal in Amsterdam. Zo ook het Instagram museum Youseum. Dit bijzondere museum is te vinden vlakbij het Amstel station en is zeker een bezoekje waard. Ondanks dat je in het Youseum museum ontzettend veel vette foto’s kunt maken voor je Instagram, zit er een diepere betekenis achter. Het museum bestaat namelijk uit 15 ruimtes en alles draait om jou. Door middel van een interactieve tour word je aan het denken gezet over de invloed van social media en maatschappelijke problemen over de hele wereld. Het motto van Youseum is “Beauty with a message” en dat beelden ze uit door in iedere ruimte een apart verhaal te vertellen. Absoluut één van de tofste museums in Nederland!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

So far Youseum has appeared on 53 lists and blogs naming the most unusual things to do in Amsterdam 👀 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ And we take this as a huge compliment. Since day one, we’ve worked to create experiences that facilitate discovery, creativity, and fun for all our visitors… and nobody does it quite like us 😉 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ What’s the most unusual thing you’ve ever done in Amsterdam? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📸 @nolwennleflanchec ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #tuesdayvibes #tuesdaytransformation #romanticamsterdam #artamsterdam #visitamsterdam #couplegoals #coupletrip #couples #valentinesday2020 #unusualvalentinesday #unusualvalentinesgift #interactivemuseum #instagrammable #instamuseum #outwithfriends #friendshipgoals #friendsforlife #friendsamsterdam #friendstime #friendstrip #instagrammuseum #instamuseum #amsterdammuseum #iamsterdam

Een bericht gedeeld door YOUSEUM (@youseum.art) op

#4 De Fundatie

Op zoek naar goede musea in Overijssel? Breng dan een bezoekje aan museum De Fundatie in Zwolle. In dit prachtige pand vind je maar liefst 13.000 opvallende kunstwerken. Het museum beschikt over veel tentoonstellingen met een ruw randje en dat maakt het ontzettend interessant. Dit museum is voor zowel jong als oud te bezoeken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Young visitor in front of ‘Game Over’ by @_robert_seidel_ #CRUX #exhibition #Fundatie #Zwolle

Een bericht gedeeld door Museum de Fundatie (@fundatiezwolle) op

#5 Wondr

Een van de leukste musea in Nederland? Dan moet jij een bezoekje brengen aan Wondr in Amsterdam. Grote kans dat jij al van dit museum in Noord-Nederland hebt gehoord. Dit Instagram museum valt namelijk goed in de smaak bij social media gebruikers. In dit pop-up museum kan jij helemaal losgaan met het schieten van de perfecte plaatjes. Zo komt het kind in je weer naar boven in een mega vette ballenbak, kan jij zwemmen in mierzoete spekjes en kan je urenlang schommelen. Het Wondr museum heeft maar liefst 15 ruimtes die gevuld zijn met de meest creatieve voorwerpen.