Ho, Ho, Ho, merry christmas! Womentoday wil jou allereerst hele fijne kerstdagen toewensen. Tijdens de feestdagen is er niks fijner om lekker met je dierbaren onderuit te zakken en een filmpje op te zetten. Maar wij moeten eerlijk bekennen dat we Home Alone nu wel een keer hebben gezien. Ben jij ook opzoek naar de beste kerstfilms en series? Wij hebben de leukste december films en series voor jou op een rij gezet!

Waarschuwing: dit artikel kan spoilers bevatten.

Kerst Bij Koosje (Videoland)

Ben jij opzoek naar een kinder kerstfilm, die de hele familie ook leuk gaat vinden? Zet dan de miniserie Kerst Bij Koosje op. In deze vijfdelige Videoland serie is te zien hoe Merel (Eva van de Wijdeven) en haar familie een hotel runnen tijdens de feestdagen. Merels moeder Koosje is een tijdje geleden overleden dus nu houdt zij samen met haar vader Viktor (Peter Blok) en broers Rick (Tim Haars) en Bram (Rutger Messerschmidt) het hotel draaiende. Waar het hotel niet op had gerekend, is dat hotelrecensent Annabel van ’t Hof (Carly Wijs) zou langskomen. Deze extra drukte kan de familie er eigenlijk niet bij hebben tijdens deze chaotische dagen maar ze moeten er toch het beste van proberen te maken. Maar lukt het de familie om alle ballen omhoog te houden?

In deze kerstserie komt alles voorbij waar jij op hoopt. Zo zit er genoeg humor, liefde en wat drama in. Absoluut een aanrader om ook met de kinderen te kijken. Zak lekker onderuit en zet deze heerlijke kerstserie aan.

Afspeelduur: 100 minuten (vijf afleveringen van 20 minuten)

The Princess Switch (Netflix)

Deze heerlijke zwijmel film mag absoluut niet ontbreken in het lijstje met populaire kerstfilms. Vorig jaar werd deze film vlak voor de kerstdagen op Netflix gezet en wij waren meteen fan! De film gaat over hertogin Margret die op een dag haar dubbelganger Stacy (Vanessa Hudgens) tegenkomt. De hertogin van Montenaro lijkt het wel wat om een weekje met haar dubbelganger te ruilen. Ze heeft namelijk geen idee hoe een normaal leven voelt en dat wil ze maar al te graag meemaken. Zo gezegd zo gedaan stemt Stacy hier ook mee in en leven ze allebei een compleet ander leven. Er ontstaan alleen wel de nodige problemen wanneer Margret verliefd wordt op Stacy’s collega en Stacy juist verliefd wordt op de verloofde van Margret. Loopt dit wel goed af?

Deze leuke kerstfilm is super geschikt om te kijken tijdens een gezellige meidenavond. Want wie houdt er nou niet van romantische kerstfilms? Haal genoeg snacks in huis en het feest kan beginnen!

Afspeelduur: 101 minuten

Merry Happy Whatever (Netflix)

De beste kerstfilms en series zijn vaak te vinden op Netflix. Zo ook deze hilarische serie, Merry Happy Whatever. Deze achtdelige miniserie gaat over een hysterisch gezin waarbij dochter Emmy haar partner Matt voor het eerst meeneemt tijdens kerst maar al snel blijkt dat de vader van Emmy het niet zo met Matt heeft. Hij vindt hem maar een mietje en vader is zelf een politieagent dus hij verwacht wel het een en ander van een man. Matt moet zichzelf wel gaan bewijzen want hij is van plan om Emmy ten huwelijk te vragen. Gaat hem dit lukken?

Een heerlijke luchtige serie om met het hele gezin te kijken. Ben jij fan van Modern Family en Meet The Parents? Dan vind je dit sowieso ook geweldig!

Afspeelduur: 240 minuten (acht afleveringen van 30 minuten)

All You Need is Love (Videoland)

kan natuurlijk niet missen in het rijtje van leukste films in december. Deze Nederlandse komedie is gebaseerd op het originele programma All You Need is Love, gepresenteerd door Robert ten Brink. Alleen neemt acteur Fedja van Huêt deze rol nu op zich. In de film is te zien dat Maarten (Fedja) in een depressie belandt voor het overlijden van zijn vrouw. Hij besluit om een time-out te nemen en af te reizen naar Schotland. Bij het redactieteam van All You Need is Love is het aardig chaotisch omdat niemand weet of Maarten tijdens de kerstspecial weer terug is. En kunnen ze dan een vervanger voor de show zien te vinden?

Een van de beste kerstfilms met een flinke dosis humor, liefde en hectiek. Heerlijk om even bij onderuit te zakken en te genieten van een film tijdens de kerstvakantie.

Afspeelduur: 108 minuten

Top 10 kerstfilms:

  • Mingle All the Way (Videoland)
  • 12 Days of Giving (Videoland)
  • A Bad Moms Christmas (Netflix)
  • A Christmas Prince (Netflix)
  • The Mistletoe Promise (Videoland)
  • Forever Christmas (Videoland)
  • A Wish For Christmas (Netflix)
  • The Knight Before Christmas (Netflix)
  • Marry Me At Christmas (Videoland)
  • Love On Ice (Netflix)