Cadeaus inpakken, dat kan soms nog best wel een lastige klus zijn. Toch wil je dat het er feestelijk uitziet maar hoe kan je hier makkelijk voor zorgen? Wij hebben een aantal tips op een rij gezet waarmee je een cadeau origineel kan inpakken.

Simpele manieren van cadeautjes inpakken

Benodigdheden:

  • Inpakpapier
  • Strikken
  • Lint

Een cadeau leuk inpakken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het is wel belangrijk dat het er strak en feestelijk uitziet. We nemen een simpel doosje als voorbeeld. De eerste stap is om de juiste hoeveelheid inpakpapier af te knippen. Zorg ervoor dat je niet te kort komt maar zorg er ook voor dat je niet een te groot stuk papier hebt. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je het niet zo strak kunt inpakken. Leg je cadeautje met de voorkant naar beneden, zo ziet de ontvanger niet meteen wat het is als die het papier openmaakt. Laat het cadeau er feestelijk uitzien door er een strik en andere versiersels aan toe te voegen.

Zie hieronder een voorbeeld van hoe je origineel een cadeau kunt inpakken.

Goodiebag cadeau

Benodigdheden:

  • Cadeautasje
  • Crêpepapier
  • Kaartje

Vind je kadootjes inpakken erg lastig? Maak het jezelf dan ook niet te moeilijk en kies voor een makkelijke variant, zoals een goodiebag. Het enige wat je hiervoor moet doen is een feestelijk cadeautasje kopen en hier je cadeautjes instoppen. Om het nog wat leuker te laten lijken kan je wat crêpepapier in het tasje stoppen, wat boven het tasje uitkomt. Maak het af door een kaartje toe te voegen aan het tasje. En voilà, een kado mooi inpakken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Opzoek naar een leuk kerstcadeau voor haar? Klik dan hier voor de nodige inspiratie. 

Cadeau mooi inpakken met folie

Benodigdheden:

  • Inpak folie
  • Lint
  • Een mand

Met het inpakken van een cadeau kan je erg creatief zijn. Wanneer een cadeau er aan de buitenkant mooi uitziet, is het al veel leuker om aan iemand te geven. Heb je verschillende cadeaus gekocht die je in een keer wilt geven? Maak er dan een mooi pakketje van. Moet je een kerstcadeau inpakken? Verpak het dan als een soort van kerststukje met je cadeaus erin verwerkt. Vul bijvoorbeeld een houten bakje met wat kersttakken en andere winterse accessoires. Leg hierin je cadeaus en verpak het met inpak folie. Maak het pakket dicht met wat sierlijk lint. Dit is ook een manier om een groot cadeau in te pakken.

Cadeau inpakken in origineel inpakpapier

Bij deze inpakmethode is alles mogelijk, wees hierbij dan ook creatief. Wanneer je het lastig vindt om strikken toe te voegen aan je cadeau, kan je er ook voor kiezen om alleen cadeaupapier te gebruiken. Kies er bijvoorbeeld voor om zelf inpakpapier te ontwerpen. Kan je goed tekenen? Maak hier dan gebruik van. Of gebruik een woordzoeker als inpakpapier. Zodra de ontvanger de juiste woorden heeft gevonden, mag hij/zij het cadeau openmaken.

Zie hieronder nog meer ideeën hoe je jouw kerstcadeau op een originele manier kunt inpakken.