Heb je het liefst iedere dag een ander paar schoenen aan? Dan kunnen we wel concluderen dat je een echte schoenenliefhebber bent. Als dit het geval is, kan het leuk zijn om de schoenentrends in de gaten te houden. Want wat er hip is op het gebied van schoenen, verandert nog wel eens. Benieuwd naar de leukste schoenentrends voor de lente en zomer van 2022? Lees dan gauw verder, wij zetten er hieronder een paar voor je op een rij!

Comfortabele sneakers

Een trend die we zowat ieder jaar terug zien komen rond deze tijd, zijn comfortabele sneakers. Ook dit jaar is deze trend weer een blijvertje, want in de lente en zomer van 2022 zijn de sneakers voor dames weer een echte trend. Dat is dan ook niet gek, want sneakers zijn ontzettend comfortabel. Het is fijn om te dragen en je zult hiermee dan ook niet snel pijnlijke voeten krijgen. Daarnaast kunnen sneakers natuurlijk ook gewoon hartstikke trendy zijn. Ze zijn verkrijgbaar in talloze soorten, waardoor je kunt kiezen voor iets dat goed bij je past.

Bij leuke kleuren voor in de lente of zomer zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan pasteltinten, maar ook aan kleuren als roze, blauw of groen. Maar ook sneakers met een bepaald printje kunnen enorm leuk staan. Met trendy sneakers voor dames kun je in ieder geval alle kanten op, waardoor het zeker goed is om te beschikken over een goed paar sneakers. 

Loafers

Wat ook zeker behoort tot de schoenen trends van de lente en zomer van 2022, zijn de loafers. Met deze instappers kun je alle kanten op. Van loafers in felle kleuren tot loafers in neutrale kleuren: je mogelijkheden zijn eindeloos. Deze schoenen zijn niet alleen heel trendy, ook zijn ze makkelijk aan en uit te trekken en zeer comfortabel. Zeker een schoenentrend die je in gedachten kunt houden als je nog leuke schoenen nodig hebt voor de lente- en zomermaanden.

Plateausandalen

Een schoenentrend van 2022 voor dames zijn ook zeker de plateausandalen. Deze hoge sandalen zijn in de lente- en zomermaanden helemaal on trend. En dat begrijpen wij wel, want hiermee loop je altijd stijlvol de deur uit. Plateausandalen zijn te koop in talloze soorten, waardoor je hier een ruime keuze in hebt. Verschillende kleuren en printjes: je kunt alle kanten op. Plateausandalen zijn enorm geliefd door veel vrouwen, aangezien het comfortabeler kan zijn dan hakken. 

Laarzen

Wat we in de lente- en zomermaanden ook veel gaan zien, zijn laarzen. En hoewel je dit misschien eerder verwacht in de herfst- en wintermaanden, kun je dit jaar dus ook in de lente en zomer voor laarzen kiezen. Het is namelijk enorm trendy. Je kunt hierbij denken aan laarzen met blokhakken of cowboylaarzen. Deze laarzen kun je goed matchen met verschillende outfits, waardoor je hiermee stijlvol de deur uit kunt lopen. Of je nu laarzen draagt onder een broek of onder een rokje: je hebt mogelijkheden genoeg. 

Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor de standaardkleuren, in de lente- en zomermaanden kan het ook leuk zijn om voor lichte kleuren te zitten. Witte laarzen behoort bijvoorbeeld ook zeker tot de trends op het gebied van schoenen. Maar je kunt naast wit natuurlijk ook denken aan andere lichte tinten. Deze tinten passen perfect bij het voorjaar!

Gewatteerd materiaal

Een van de nieuwste trends op het gebied van schoenen voor in de lente- en zomer, zijn schoenen van gewatteerd materiaal. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan sandalen of slippers. Het gewatteerde materiaal zorgt ervoor dat het heel comfortabel is om te dragen, wat een groot voordeel is. We zien slippers en sandalen van dit materiaal in verschillende soorten en kleuren. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de kleuren zwart, bruin en wit. Maar ook de wat fellere kleuren en pasteltinten zijn on trend. Je kunt hiermee dus alle kanten op. Schoenen van gewatteerd materiaal zijn comfortabel en trendy, waardoor je dit zeker kunt overwegen als je nog wat zoekt voor de lente en zomer!

Deze bovenstaande schoenentrends voor dames voor de lente- en zomermaanden kun je zeker in gedachten houden. Als je nog op zoek bent naar een paar nieuwe schoenen en de laatste trends op wilt volgen, zijn bovenstaande schoenen zeker het overwegen waard. Deze schoenen zijn goed te matchen met verschillende outfits en kunnen jouw outfits dan ook echt een boost geven. Schoenen spelen tenslotte een grote rol in hoe je eruit komt te zien. Hiermee weet je in ieder geval zeker dat je on trend de deur uitloopt.