Heb jij een gezellige pakjesavond op de planning staan maar weet jij eigenlijk nog niet hoe je deze avond wilt invullen? Geen probleem! Wij hebben de leukste activiteiten voor Sinterklaas op een rij gezet. Lees het hieronder.

Leuke dingen om te doen met Sinterklaas

Sinterklaas activiteiten voor volwassenen:

Ook al is Sinterklaas oorspronkelijk een kinderfeest, snappen wij heel goed dat jij als volwassene dit ook nog mega leuk vindt om te vieren. Gezellig tijd doorbrengen met vrienden onder het genot van lekkere hapjes en cadeautjes. Absoluut een perfecte avond!

Sinterklaas quiz

Wat te doen met Sinterklaas? Trommel al je vrienden bij elkaar en spreek met elkaar af dat iedereen voor een bepaald bedrag een aantal kleine cadeautjes koopt. Organiseer een Sinterklaas quiz met allerlei vragen over bijvoorbeeld het sinterklaasfeest zelf, vragen die over jouw vrienden gaan en algemene kennis vragen. Degene die de meeste punten heeft gescoord mag een cadeautje van de stapel pakken. Jullie kunnen net zoveel rondes spelen totdat de cadeaus op zijn. Hoe leuk is deze sinterklaasactiviteit?

Sinterklaas-diner

De leukste Sinterklaas activiteiten zijn eigenlijk degene waarbij je omringt bent met fijne mensen. Organiseer daarom een Sinterklaas-diner met jouw vrienden of familie. Iedereen maakt iets lekkers maar de regel is wel dat er een Sinterklaas element in moet zitten. Denk aan een pepernoten cheesecake of een mijter gemaakt van bladerdeeg. Een lekker drankje erbij en een leuk muziekje op de achtergrond en gegarandeerd dat jullie een leuke avond hebben.

Roast elkaar met een gedicht

Sint activiteiten die het altijd goed doen zijn surprises uitpakken en gedichten voorlezen. Kunnen jullie als vriendengroep wel wat van elkaar hebben? Trek dan lootjes en spreek met elkaar af dat jullie allemaal een roast-gedicht maken. Dit houdt in dat jullie op een grappige, en soms ietwat grove, manier een gedicht voor elkaar schrijven. Houd er wel van tevoren rekening mee waar ieders grens ligt. Dit wordt sowieso de grappigste avond van het jaar!

Op zoek naar origineel Sinterklaas papier? Klik dan hier!

Sinterklaas activiteiten voor peuters:

Zeker voor de kleintjes is Sinterklaas hoog waarschijnlijk de leukste periode van het jaar. Oneindig veel snoepgoed en ook nog eens zakken vol met cadeaus. Toch is het elk jaar best lastig om een creatieve invulling aan pakjesavond te geven. Daarom voorzien wij jou van een aantal leuke activiteiten tijdens Sinterklaas voor peuters.

Boodschap van Sinterklaas

Leuke dingen voor Sinterklaas zijn soms nog best lastig te bedenken. Heb jij ooit al eens gehoord van een Sinterklaas boodschap? Er bestaan bepaalde sites waarbij je tegen een kleine betaling een boodschap door Sinterklaas kan laten inspreken. Hoe leuk is dit voor de kindjes om naar te kijken? Na deze grote verassing kan de pakjesavond van start gaan.

Een Sinterklaas speurtocht

Grote kans dat jouw kind al allerlei Sinterklaas activiteiten op school heeft uitgevoerd dus waarom zouden we dit niet thuis voortzetten? Stippel een Sinterklaas speurtocht door het huis uit en verstop overal cadeautjes en aanwijzingen. Je maakt deze activiteit helemaal compleet door een “Pieten schatkaart” te ontwerpen. Een avond om nooit meer te vergeten

Een bezoek van Sinterklaas

Er zijn zat leuke activiteiten om te doen tijdens Sinterklaas maar hoe geweldig is het voor je kinderen dat Sinterklaas echt langs komt? Wellicht heb je een aantal personen in je vriendengroep of familie zitten die met alle plezier een avondje voor Sint en Piet willen spelen. Sinterklaas heeft over iedereen wel wat te zeggen en daar horen natuurlijk de nodige cadeaus bij. Have fun!