De slaapkamer is de plek waar jij helemaal tot rust moet komen, ook in de zomer. Tijdens de warmste maanden van het jaar ben je vast op zoek naar verkoeling, maar een stijlvol interieur mag ook niet vergeten worden. Maak je slaapkamer trendy, comfortabel en rustgevend dankzij deze leuke zomertrends.

Lichte raamdecoraties

Raamdecoraties zoals gordijnen en jaloezieën zorgen voor ontzettend veel sfeer. In de zomer houd jij je kamer luchtig door voor lichte kleuren te kiezen. Wit raakt nooit uit de mode, maar subtiele pasteltinten geven je slaapkamer net wat meer kleur. Wat voor raamdecoraties je ook kiest: zorg er wel voor dat ze verduisterend zijn. Samen met airco in je slaapkamer houd jij de hitte moeiteloos buiten de deur. Plaats bovendien horren voor je raam om beestjes tegen te houden. Zo hoef jij geen wespennest te verwijderen in het hart van de zomer.

Ga voor de botanical look

De zomer draait om de natuur: bloemen en dieren komen allemaal tot leven en maken de wereld een stuk kleurrijker. Breng deze kleur naar je eigen slaapkamer door een botanical thema aan te houden. Creëer een accentmuur met behulp van bloemig behang, of kies juist voor beddengoed met een prachtig bloemenmotief. Natuurlijke materialen passen helemaal bij deze look. Rotan en riet geven je slaapkamer bijvoorbeeld een echt tropisch tintje. Een echte plant hoort natuurlijk ook thuis in een botanical slaapkamer. 

Botanical look

Ga voor laminaat

Veel mensen kiezen nog altijd voor tapijt in hun slaapkamer. Het is natuurlijk heerlijk zacht onder je voeten, maar in de zomer is het ook erg warm. Tegenwoordig is laminaat helemaal in. Hout geeft je slaapkamer ontzettend veel sfeer en voelt ook nog eens koel onder je voeten. Dat maakt deze vloeren ideaal voor de zomer. Wil je je slaapkamer straks winterproof maken? Dan heb je alleen een klein tapijtje nodig om je dag met warme voeten te beginnen.

De luchtige atelier stijl

Ben je creatief ingesteld? Dan is de atelier stijl de juiste trend voor jou. Bij deze trend plaats je veel kunst, foto’s en persoonlijke aandenkens in je kamer. Doe dit bijvoorbeeld met hippe fotolijstplankjes waarmee je eindeloos kunt mixen en matchen. Het leuke aan de atelier look is dat deze gepaard gaat met echte zomerse materialen. Canvas, linnen en licht hout horen allemaal in deze slaapkamers thuis.