Vind jij het leuk om bezig te zijn met make-up? Dan ben je vast heel benieuwd naar de make-up trends van dit jaar. Als je graag bezig bent met make-up, is het dan ook zeker de moeite waard om deze make-up trends eens uit te proberen. Welke make-up trends je in 2021 allemaal voorbij gaat zien komen? Lees snel verder, want wij brengen je op de hoogte!

Kleurrijke make-up

Een van de populairste make-up trends van dit jaar is toch echt wel de kleurrijke make-up. En ja, dit is natuurlijk heel breed. Als het om make-up gaat, kan het dit jaar dan ook niet kleurrijk genoeg. Of we nu kijken naar oogmake-up of bijvoorbeeld naar make-up voor de lippen: het mag lekker veel kleur bevatten. Laten we beginnen met oogmake-up. Een van de grootste trends qua make-up in 2021 is de kleurrijke ogenschaduw. Dit jaar heb je de ultieme kans om te experimenteren met allerlei verschillende kleuren. Je kunt dit jaar dus lekker out of the box gaan, want dat is dit jaar een enorme trend. Dit jaar is het dus leuk om de neutrale ogenschaduw eens te vervangen door ogenschaduw met een fel kleurtje. Iets dat je dit jaar ook steeds vaker zult gaan zien, is de match tussen kleding en ogenschaduw. Hoe dit zit? Je kiest een outfit uit en op basis hiervan bepaal je de kleur van je ogenschaduw. Als jij dus een felgroene outfit hebt, is het leuk om ook groene ogenschaduw op te doen. Dit maakt jouw look namelijk helemaal compleet. Hoewel je met ogenschaduw dit jaar flink mag uitpakken, is het aan te raden om het ook weer niet te veel te maken. Begin rustig met het uitproberen van wat leuke kleurtjes. Je kunt tenslotte steeds nieuwe make-up looks uitproberen en zelf bepalen hoe kleurrijk jouw oogmake-up wordt!

Niet alleen ogenschaduw mag lekker kleurrijk, ook andere oogmake-up mag een lekker kleurtje hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan mascara en eyeliner. Deze make-up producten zie je ook steeds vaker in de winkels liggen in een specifieke kleur. Je kunt deze make-up trend dit jaar dan ook zeker uitproberen!

Make-up voor de lippen mag ook lekker kleurrijk dit jaar. Denk bijvoorbeeld eens aan lippenstift of lipgloss. We gaan vooral de felrode kleur hier weer veel zien, dus het is zeker een aanrader om deze in te slaan als je deze look aandurft. Echter hoef je jezelf ook niet te verbazen als je andere felle kleurtjes tegenkomt dit jaar, want het kan niet vrolijk genoeg. Denk bijvoorbeeld eens aan kleuren als paars, felroze, blauw of oranje. 

Glanzende make-up

Pak je highlighter er maar weer bij voor dit jaar, want glanzende make-up is ook dit jaar weer heel populair. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor highlighter, denk ook aan bijvoorbeeld ogenschaduw, bronzer of een glanzende lipgloss. Hoewel kleurrijke make-up dit jaar hip is, wordt het bij deze make-up trend aangeraden om het neutraler te houden. De glans komt namelijk mooier naar voren in jouw make-up look als je gebruik maakt van neutrale kleuren. Op deze manier heeft het echt een extra effect. Een groot voordeel aan deze nieuwe make-up trend is dat het geschikt is voor verschillende gelegenheden. Het is niet té opvallend, maar toch geeft het net even die extra toevoeging aan jouw make-up look. Deze make-up trend kun je dus zeker in gedachten houden voor dit jaar. Bovendien kun je het ook het hele jaar door dragen, wat een groot voordeel is. 

Smokey eyes

Dit is een van de make-up trends die we ook in 2020 al veel zagen en nu een blijvertje is: de smokey eyes. Niet alleen kun je dit jaar dus kleurrijke make-up inslaan, ook de donkere make-up kan niet ontbreken als jij een echte make-up liefhebber bent. De smokey eyes zijn dit jaar namelijk weer heel erg populair. Bij de smokey eyes kun je denken aan bijvoorbeeld het gebruiken van ogenschaduw in de kleuren zwart en grijs. Echter is niet alleen de matte variant van de smokey eye dit jaar hip, ook de glanzende varianten zijn dit jaar populair. Je kunt hier zelf goed mee experimenteren.

Winged eyeliner

Een make-up trend die ook zeker niet in dit rijtje mag ontbreken, is de winged eyeliner. Deze make-up trend is namelijk ook dit jaar weer helemaal hip. Je kunt deze trend natuurlijk gewoon doen door gebruik te maken van een zwarte eyeliner, maar het is ook leuk om dit jaar te experimenteren met een leuke kleur. 

Als jij een make-up liefhebber bent en graag nieuwe looks uitprobeert, kun je bovenstaande make-up trends zeker uitproberen. Als je gebruik maakt van make-up, is het altijd goed om op de houdbaarheid van deze make-up te letten. Als je het niet vertrouwt, kun je voor deze nieuwe make-up looks dan ook beter nieuwe make-up producten aanschaffen. Hoe dan ook zal je er met deze make-up trends lekker trendy bijlopen!