Wie houdt er niet van een goede foto? Alleen is het altijd wel belangrijk dat alle details kloppen. Zeker als er een model op je foto staat, is bijvoorbeeld haar outfit net zo belangrijk als de omgeving. Maar waar kan je eigenlijk de beste fotolocaties in Nederland vinden? Wij hebben de meest fotogenieke plaatsen van ons kikkerlandje op een rij gezet.

#1 Mooiste fotolocaties van Zuid-Holland

De kop van Zuid, het perfecte uitzicht wat Rotterdam karakteriseert. Op dit punt kijk je weg over de hele Erasmusbrug en alle grote gebouwen. Je zou bijna denken dat je in New-York bent in plaats van in ons koude kikkerland. De uitstraling van deze stad is erg modern en daarom één van de beste fotogenieke plaatsen in Nederland. De perfecte plaats om Instagram-kiekjes te schieten maar ook zeker een mooi standpunt voor professionele fotografen.

#2 Foto locaties in Noord-Holland

Waar Rotterdam erg modern oogt, heeft Noord-Holland juist een uitstraling vanuit vroeger. In Haarlem barst het van de fotogenieke plekken. Denk hierbij aan prachtige kerken, eeuwenoude gebouwen, grachten en molens. In Haarlem vind je eigenlijk alle aspecten die Nederland omschrijft. Tevens weer de ideale plek om een foto te schieten voor je social media, bij een restaurantje aan de gracht bijvoorbeeld, maar ook zeker een plek voor fotografen om het landschap vast te leggen.

#3 Mooie fotolocaties Amsterdam

Denk je aan de mooiste fotolocaties in Nederland? Dan denk je aan Amsterdam! De plek in Nederland waar eigenlijk alle mooie fotoplekken bij één komen. Schiet bijvoorbeeld een prachtig plaatje in het Vondelpark, langs de grachten, vanuit een bootje of in één van de tientallen fancy restaurants. Grotendeels van de influencers gaan ook naar Amsterdam om foto’s te schieten. Kan jij wel wat inspiratie gebruiken voor je eigen social media? Spiek dan gewoon bij je favoriete influencer op de plek waar zij hebben gefotografeerd.

#4 De mooiste fotolocaties in Gelderland

Ben jij op zoek naar een authentieke fotoplek? Dan ben jij in Gelderland aan het juiste adres. Door zijn eeuwenoude geschiedenis zijn er tientallen prachtige plekken waar jij je helemaal kunt uitleven als fotograaf. Ook zijn er een aantal plekken in Gelderland die vaak gebruikt worden voor een bruiloft-fotoshoot. Dit omdat er een aantal prachtige kasteeltjes in Gelderland zijn te vinden en dit een romantische uitstraling heeft.

#5 Fotolocaties in Alkmaar

Ben jij een dagje aan het shoppen in Alkmaar? Vergeet dan niet om een aantal prachtige foto’s te schieten in de binnenstad. Daar is deze stad namelijk perfect voor. Net als voorgaande plaatsen die we hebben genoemd, is Alkmaar ook een stad vol met historie. Dit zie je aan de prachtige kerken, grachten en mooie panden. Absoluut één van de beste fotolocaties van Nederland.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

This is not Amsterdam but Alkmaar! 🧀Always nice to visit this little shinny town ✨

Een bericht gedeeld door Arden | Amsterdam (@arden_nl) op

#6 Mooie fotolocaties in Brabant

Voor de mooiste fotolocaties, moet je in Brabant zijn. Net als Gelderland, heeft Brabant ook tientallen plekken voor een romantische fotoshoot. Deze shoots kan je houden in eeuwenoude kasteeltjes. Ben jij juist wat meer op zoek naar een urban locatie? Dan ben je in Brabant ook op de juiste plaats want hier zijn ook een aantal loodsen te vinden waar vaak fotoshoots worden gehouden.