Je spendeert er best een hoop tijd: in de badkamer. Of het nu is om een douche te nemen, je make-up te doen of gewoon even naar de wc te gaan, al met al breng je aardig wat tijd door in je badkamer. Des te belangrijker is het dat je dit een fijne en mooie plek vindt. Ben je van plan jouw badkamer te verbouwen of wil je jouw badkamer gewoon een beetje pimpen? Dat kan, en wij helpen jou een beetje op weg. In dit artikel lees je namelijk alle musthaves waarmee jij jouw badkamer kunt omtoveren tot jouw eigen spa.

De basis van je badkamer

Ga je jouw badkamer helemaal verbouwen? Dan is het goed om eerst te kijken naar de tegels. Met tegels kun je namelijk jouw badkamer een hele andere uitstraling geven. En je kunt daarna jouw interieur in de badkamer hierop aanpassen, zodat het een mooi geheel wordt. De basis van jouw badkamer start natuurlijk met een bad of douche. Je kunt uiteraard kiezen voor een fijne douchecabine, maar als jij genoeg ruimte hebt in je badkamer kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een ligbad te nemen. Een ander basis onderdeel van je badkamer is uiteraard een toilet met bedieningspaneel. Hoewel een toilet vrij standaard lijkt, heb je tegenwoordig talloze soorten. Je kunt dus echt kiezen welke toilet jij het beste vindt passen bij jouw nieuwe badkamer. Dit geldt ook voor het bedieningspaneel van het toilet, dit is in allerlei verschillende soorten en kleuren beschikbaar. Wat ook niet kan ontbreken in de basis van jouw badkamer is een wastafel. Je wilt tenslotte wel je handen kunnen wassen of je tanden kunnen poetsen bij een wastafel. Ook hierbij geldt, het is te verkrijgen in alle soorten en maten: je kunt het zo gek niet bedenken.

Voeg belangrijke meubels toe

Bad of douche? Check! Tegels? Check! Toilet met bedieningspaneel? Check! Wastafel? Check! Het begin van jouw badkamer is er. Maar uiteraard zijn er nog veel andere musthaves die jij kunt toevoegen. Denk aan de overige meubels voor jouw badkamer, zoals kastjes en plankjes om spullen op te kunnen bergen of op te zetten. Zo zorg je ervoor dat niet alles door elkaar heen komt te staan maar je echt aparte plekjes in jouw badkamer maakt voor bepaalde spullen. Zo voorkom je dat jouw badkamer één grote troep wordt. Vooral als jij altijd geordend bent, is het een goed plan om gebruik te maken van badkamerkastjes of planken. Deze kun je dan helemaal zelf indelen naar jouw wensen. Zo blijft het lekker overzichtelijk en kun je altijd belangrijke spullen terugvinden.

Musthaves mooie nieuwe badkamer

Maak jouw badkamer compleet met accessoires

Als de basis van jouw badkamer staat en er al enkele meubels zijn toegevoegd, is het tijd om de badkamer te pimpen met wat toffe accessoires. Met behulp van accessoires zorg je ervoor dat jouw badkamer er leuker en stijlvoller uit komt te zien. Maar welke accessoires mogen er nou eigenlijk echt niet ontbreken in jouw badkamer? Een hele belangrijke om niet te vergeten, is een spiegel. Misschien spreekt het voor zich, maar geen spiegel in je badkamer komt tegenwoordig dan ook bijna niet meer voor. Want geeft toe: of je nu je make-up of haar aan het doen bent of gewoon je tandenpoetst: een spiegel is áltijd handig. Daarmee is het dan ook echt een musthave voor jouw badkamer. Een ander accessoire dat goed van pas kan komen in jouw badkamer is een wasmand. Zo kun je direct jouw gebruikte handdoeken in de wasmand kwijt, in plaats van dat het ergens op een onhandige plek in het huis staat. Wat jouw badkamer bovendien ook goed kan gebruiken, is een handdoekenrek. Je wilt tenslotte voorkomen dat jouw handdoeken overal blijven rondslingeren.

Er zijn nog andere accessoires die in jouw badkamer altijd goed van pas kunnen komen. Je kunt denken aan bijvoorbeeld een wc-borstel, zeepdispenser, badmatten of bijvoorbeeld wat leuke (nep) plantjes. Met deze accessoires zorg jij ervoor dat je jouw badkamer compleet maakt en extra stijl creëert. Om echt het ultieme resultaat te halen voor een mooie nieuwe badkamer, kun je proberen zo veel mogelijk dingen met elkaar te matchen. Zo komt alles goed overeen en creëer je een mooi geheel.

Je kunt jouw badkamer natuurlijk zo mooi inrichten als je zelf wilt. Genoeg keuze is er dan ook zeker, want musthaves voor jouw badkamer kun je kopen in alle soorten en maten. Zo kun je ervoor zorgen dat je jouw badkamer echt een beetje omtovert tot jouw eigen spa. Je hebt het tenslotte allemaal zelf uitgekozen!