Als je naar de hedendaagse mode kijkt, zal het je steeds vaker opvallen dat merken niet alleen voor de allerdunste modellen kiezen. Dat werd immers ook wel tijd, want de gemiddelde vrouw ziet er nu eenmaal niet zo uit. Toch kan het als vollere dame best een uitdaging zijn om leuke outfitjes te scoren, zeker omdat niet iedereen zich comfortabel voelt bij het showen van veel huid. Crop tops zijn helemaal in de mode, maar slechts voor een kleine groep dames flatteus. Laten we ons daardoor tegenhouden? Nee joh! Bij deze geven we je graag wat tips wat betreft zomeroutfits als je een maatje meer hebt.

Start bij de basis

We willen graag beginnen bij de basis, namelijk de lingerie. Elke vrouw voelt zich een stuk zelfverzekerder en krachtiger met een mooie lingerieset, dus ook vollere dames. Je hebt ontzettend veel keuze in grote maten lingerie, dus neem de tijd om iets te vinden wat goed bij je past. Op het moment dat jij in de ochtend uit de douche stapt en jezelf verrijkt met een prachtige lingerieset, zal het voelen alsof je de hele wereld aankan. Zo simpel kan het zijn en wat een fantastisch begin van je dag!

Focus leggen

Er zijn heel wat dames met een maatje meer die het liefst zoveel mogelijk bedekken en verhullen. Dat is echt niet nodig! Heb jij bijvoorbeeld een zandloperfiguur en is jouw taille toch aardig smal? Leg hier dan juist de focus op, bijvoorbeeld door een brede tailleriem te combineren met een zwierige zomerjurk. Heb jij wat bredere dijen, maar een fantastisch decolleté? Dan mag je best wat meer open tops dragen die dit mooi laten zien. Leg dus vooral de focus op gedeelten van je lichaam die je echt mooi vindt, in plaats van alles te bedekken. Dat geeft je direct ook een boost aan zelfvertrouwen!

Houd je figuur in gedachte

Durf aanwezig te zijn

Een vollere vrouw kan net zo prima drukke prints dragen als andere dames. De uitspraak ‘zwart kleed af’ mag direct in de prullenbak, want waarom zou je saaie kleding kiezen als het ook veel speelser en leuker kan? Kies juist die drukke print met kleurrijke bloemen, want hier word je vrolijk van. Vooral bij zomerjurken zijn gezellige prints zeer welkom, want deze gaan jou fantastisch staan op dat terrasje in de zon. Tegenwoordig zijn ook de setjes heel populair, waarbij je bijvoorbeeld een maxirok combineert met een croptop met dezelfde print. Hiermee leg je direct de nadruk op je smalle taille, wat weer extra elegant staat.

Houd je figuur in gedachte

Wij zijn ontzettend team ‘draag wat je wilt’, maar soms kan het voordelig zijn om je te verdiepen in je figuur. Als jij bijvoorbeeld een appelfiguur hebt, zijn er een aantal kledingtrends die je beter zullen staan dan anderen. Hetzelfde geldt voor zandloper- of peerfiguurtjes. Via apps als TikTok en Instagram heb je ontzettend veel video’s waar tips worden gegeven voor deze figuren. Struin deze eens af om wat inspiratie op te doen en leer jezelf en je figuur beter kennen. Voor je het weet heb jij een kast met kleding wat jou ongekend goed staat!