Wanneer jij gevoelens voor iemand hebt is het je grootste nachtmerrie wanneer diegene jou in de friendzone zet. Wat de friend zone is? Een ruimte waar alleen plek is voor vriendschappelijke gevoelens en absoluut niet iets romantisch kan uitrollen. Vraag jij je af of je bij jouw crush in de friendzone zit? Wij hebben de duidelijkste tekenen op een rij gezet.

Friendzone date

#1 Hij heeft interesse in jouw vriendinnen

Een makkelijke friendzone test is om te kijken of jouw crush veel interesse toont in andere meiden. Zodra hij vraag of jouw vriendin nog vrijgezel is, weet je dat het foute boel is. Hoe pijnlijk het ook is: jij zit overduidelijk in de friendzone. Wanneer hij geïnteresseerd is in jou, zou dat wel het laatste zijn waar hij naar zou vragen.

#2 Jullie spreken nooit alleen af

Iemand friendzonen kan erg pijnlijk zijn. Een teken dat hij jou alleen maar ziet als een goede vriendin, is als hij jou nooit vraagt om één op één af te spreken. Natuurlijk kan het voorkomen dat jouw crush in het begin graag wil dubbeldaten maar vaak zie je al wel snel het verschil tussen deze twee situaties. Wanneer jij hem vraagt om af te spreken en hij vraagt direct andere mensen mee, dan heeft hij waarschijnlijk geen behoefte aan een privé moment met jou.

#3 Hij doet geen moeite voor z’n uiterlijk

Jouw crush heeft er geen moeite mee dat jij hem ziet terwijl hij nog meer net uit bed is gerold. En als je erover nadenkt heb je hem vrijwel alleen nog maar in een joggingsbroek gezien. Met andere woorden: hij doet niet zijn best om er een beetje fatsoenlijk uit te zien voor jou. Dit kan een teken zijn dat jij in de friendzone zit want wellicht betekent dit dat hij niet het idee heeft dat hij indruk op jou hoeft te maken.

#4 Er is geen lichamelijk contact

Wanneer je iemand ziet zitten probeer je altijd een excuus te zoeken waardoor je diegene even kunt aanraken. Een hand op z’n schouder wanneer die een grapje maakt of een beetje plagen, want je weet wat ze zeggen: meisjes plagen is kusjes vragen. Raakt jouw crush jou nooit aan, ook niet als zo’n situatie zich duidelijk voordoet? Dan kan dat een teken zijn dat hij deze behoefte niet heeft en jou alleen ziet als een goede vriendin.

Wat nu?

Maar hoe kan je nou uit de friendzone komen? Allereest is het belangrijk dat je niet wanhopig achter hem aan blijft gaan. Wellicht helpt het juist als jij je minder in hem interesseert. Grote kans dat hij jou dan veel mysterieuzer vindt, waardoor hij contact met jou gaat opzoeken.

Een andere belangrijke tip is om het achter je te laten. Hoe pijnlijk het ook klinkt, bespaar jij jezelf hiermee op den duur veel verdriet. Door het te accepteren en verder te gaan kan jij je weer openstellen voor andere leuke