Wil je je slaapkamer wat meer decoreren en zou je hier graag je eigen foto’s voor gebruiken? Dat kunnen wij alleen maar toejuichen, want niets is zo persoonlijk als je eigen kiekjes. Toch doen we dit niet heel snel, omdat we geen keuze kunnen maken wat betreft de foto of de stijl waarin we deze laten afdrukken. In plaats daarvan kiezen we sneller voor een veilige optie bij een woonwinkel, waarbij we geen keuzes meer hoeven te maken. Ontzettend zonde, dus wordt het tijd om hier snel verandering in te brengen. Op de volgende drie manieren kun je heel goed je eigen foto’s gebruiken in de slaapkamer.

Boudoir-stijl

Tegenwoordig zie je het steeds vaker voorbij komen; de boudoir-fotoshoot. Dit is een fotoshoot waarbij je een sensuele of romantische fotoreeks maakt, bijvoorbeeld in mooie lingerie. Je kunt ervoor kiezen om deze fotoshoot alleen te doen, maar hoe leuk is het om zoiets samen met je partner te doen? Het eindresultaat is een stijlvolle, maar sensuele foto die perfect in de slaapkamer opgehangen kan worden. Dit is allesbehalve ordinair en het mooie van zo’n foto is dat er veel tot de verbeelding over blijft. Je kunt uit deze reeks een foto bestellen en laten afdrukken op acrylglas of aluminium, zodat het een waar kunstwerk wordt.

Boudoir-stijl

Een gezellige vakantiefoto

Ben je niet zo’n fan van het bovenstaande idee – wat wij begrijpen, het is niet voor iedereen geschikt – dan kun je er ook voor kiezen om een mooie vakantiefoto tentoon te stellen. Kies een van je favoriete vakantiefoto’s van een bepaalde locatie of van je gezin en laat deze afdrukken op een speciale manier. Denk bijvoorbeeld aan hexagon tegels als muurdecoratie of zoals bovengenoemd acrylglas. Hiermee kun je echt een fijne en relaxte sfeer toevoegen aan je slaapkamer, waarbij je lekker kunt wegdromen naar die ene vakantie.

Een speciaal moment

Heb je mooie foto’s van een speciaal moment, zoals je trouwdag of huwelijksaanzoek, een kind dat werd geboren of een laatste moment met een dierbare? Deze kun je ook goed inzetten als decoratie in de slaapkamer. Het belangrijkste hieraan is dat het je een bepaald gevoel geeft en waar je je prettig bij voelt. Bedenk van tevoren goed: zou je hier elke dag mee wakker willen worden of liever niet? Als het antwoord ‘ja’ is, dan kun je deze foto op een speciaal materiaal laten afdrukken. Een foto op hout is bijvoorbeeld een goed idee voor in de slaapkamer, omdat dit een rustgevende sfeer bevordert.