De feestdagen komen eraan en dat betekent dat de mooiste outfits weer uit de kast mogen worden getrokken. Zit jij in een dilemma wat je aan moet tijdens kerst en oud & nieuw? Geen paniek, wij hebben genoeg kleding-inspiratie voor jou.

Casual-chique

We denken al snel dat het not done is om ietwat casual gekleed te gaan tijdens kerst. Sommigen vrouwen hijsen zich misschien wel in een jurk terwijl ze zich daar helemaal niet prettig invoelen. Maar wie zegt eigenlijk dat je geen broek aan kan tijdens kerst? Combineer bijvoorbeeld een nette pantalon met een mesh top en maak het af met een paar goeie high heels.

Glitter & glamour

De pailletten en glitters zijn de laatste jaren tijdens de feestdagen niet meer weg te denken. Het oogt super feestelijk en je outfit heeft meteen een eyecatcher. Als je pailletten nog iets te heftig vind kan je ook kiezen voor een item met een subtiele glitter erin verwerkt. Kies bijvoorbeeld voor een glitter ruffel rokje en combineer dit met een mooie blouse of coltrui. Maak de outfit af door er overknee laarzen onder te dragen.

Comfortabel

Heb jij eigenlijk geen bijzondere plannen met kerst en breng je deze dagen thuis door? Dan is er niks mis met een comfy outfit. Doe eens gek en kies voor een foute kersttrui. Het foute kerstitem is inmiddels zo populair geworden dat niemand er meer gek van opkijkt. De truien zijn in bijna alle kledingwinkels te verkrijgen. Ga voor een simpel motiefje of pak uit en kies voor een trui met een groot rendier erop. Zijn foute kersttruien toch niet helemaal jouw ding? Een coltrui is ook een goeie optie en fashionable. Wil je comfy toch een beetje combineren met iets feestelijks? Ga dan voor een glittertrui.

Chique

Heb jij een etentje op de planning staan met je (schoon)ouders? Dan wil je graag wel netjes voor de dag komen. Op een oudejaarsavond feestje zou jij de show stelen met een mesh top waaronder je een mooie bralette draagt. Maar voor een familiediner is dit toch ietwat pikant. Vervang de bralette voor een zwart hemdje en combineer het met een blazer, leren kokerrok en maak het af met high heels.

Jurkjes

Jurkjes en rokjes zijn altijd goed voor de feestdagen. Van kort tot maxi, het mag allemaal. Ben je opzoek naar een party outfit? Kies dan wel een jurkje waarin jij je makkelijk kan bewegen. Niks is irritanter dan de hele avond je jurkje omlaag trekken. Jurkjes heb je in alle varianten. Voor een iets losser model is een ruffel jurk ideaal voor jou. Als je toch een iets nauwsluitend jurkje zoekt, kan je kiezen voor velvet jurk met een hoog sluitende hals. En natuurlijk is de paillettenjurk ook altijd een goede optie.