Tips voor een etentje met vriendinnen thuis

Wil jij een gezellig etentje met vriendinnen thuis organiseren? Er is niets fijners dan gezellig met vriendinnen aan je eetkamerset te zitten en te genieten van al het lekkers wat jij in de keuken bereid hebt. Een etentje voor vriendinnen organiseren kan erg leuk zijn, maar ook stress met zich meebrengen. Daarom geven wij je tips, zodat je weet wat je niet mag vergeten bij het organiseren van het etentje. Lees snel verder en ontdek wat er absoluut niet mag ontbreken bij jouw etentje.

Zorg voor een comfortabele eetkamerset

Zorg ervoor dat je zowel een comfortabele eetkamer tafel als bijpassende stoelen hebt. Comfort is hierbij het meest belangrijk, want als je uren met vriendinnen gaat tafelen, wil je natuurlijk wel zo fijn mogelijk zitten. Tegenwoordig zijn er veel trendy tafels en stoelen verkrijgbaar. Ga voor een mooie houten eettafel met leren stoelen of kies voor een meer strakke eettafel met velvet stoelen.

Bedenk ruim van tevoren het menu

Bedenk ruim van tevoren het menu

Zorg ervoor dat je ruim tevoren een menu bedacht hebt, maar maak het niet te uitgebreid. Kies voor een makkelijk te bereiden voorgerecht, zoals soep of antipasti. Des te minder je op het laatste moment hoeft te doen, des te relaxter je straks aan tafel zit. Je kunt ook het toetje al van tevoren voorbereiden. Het hoofdgerecht kan nogal een uitdaging zijn, maar op internet kun je verschillende overheerlijke recepten vinden waar je niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan.

Doe slim je boodschappen

Zorg ervoor dat je vooraf je boodschappen gedaan hebt of laat ze thuis bezorgen. Zo hoef je niet bij allerlei verschillende winkels langs te gaan. Vergeet ook niet een goede wijn uit te kiezen. Haal je een dag van tevoren alles in huis, dan hoef je op de dag van het etentje zelf niet veel meer te doen. Ideaal toch?

Dek de tafel mooi op

Vergeet niet je tafel mooi op te dekken. Als de tafel mooi opgedekt is, zullen jullie een stuk lekkerder eten. Let daarom een mooi kleed op tafel, zet een vers boeket bloemen of droogbloemen in een prachtige vaas in het midden van de tafel en plaats ook een karaf met water. Kies het mooiste servies wat je hebt en dek de tafel van tevoren in. Vergeet ook niet stijlvolle servetten naast of op de borden te leggen.

Wij wensen je veel succes met onze tips en een gezellig etentje met je vriendinnen toe!