Heb je veel werkzaamheden, die al snel door elkaar lopen? Dan is het van belang dat je hier meer orde in aanbrengt. Een goede planning kan ervoor zorgen dat je de werkzaamheden allemaal gedaan krijgt en zelfs nog tijd overhoudt voor ontspanning. Een agenda kopen is de eerste stap die je moet maken om tot een goede planning te komen. Maar dan? Hoe zorg je er nou voor dat je een planning hebt die realistisch is en waarmee je alle werkzaamheden goed uitgevoerd krijgt? Lees snel verder en ontdek het.

Een agenda die bij je past

Een agenda kopen zorgt ervoor dat je kan beginnen met het maken van een goede planning. Het is hierbij goed om eerst te bekijken hoe de agenda opgedeeld is. Is het bijvoorbeeld een agenda waarbij de dagen zijn opgedeeld in uren of heb je alleen de mogelijkheid om een aantal regels te benutten voor de planning? Afhankelijk hiervan kan jouw planning er geheel anders uit komen te zien en moet je ook de andere afspraken op een andere manier opschrijven. De agenda moet dus ook goed bij je passen als het gaat om de opmaak.

De afspraken als eerste inplannen

Je begint dan bij het maken van een goede planning. Na een agenda 2024 kopen schrijf je eerst alle gemaakte afspraken op. Denk aan de momenten dat je ergens moet zijn, de doktersafspraken en de momenten dat je samen met het gezin iets leuks gaat doen. Ook de werktijden kan je hier al in plaatsen. Vooral bij onregelmatige werktijden kan het zorgen voor meer overzicht en weet je wanneer je de vrije tijdsmomenten in moet plannen. Door vooraf alles al op te schrijven kan je het overzicht behouden voor de werkzaamheden die je uit moet voeren.

Deadlines inplannen per opdrachtgever

Deadlines inplannen per opdrachtgever

Als je voor meerdere opdrachtgevers werkt, kan je de planning niet indelen op vaste werktijden. In plaats daarvan is het goed om te kijken naar de verschillende deadlines die je hebt. Je kan deze het beste gelijk opschrijven. Je kijkt ook naar het aantal uren dat je nodig hebt om de deadline te halen. Heb je bijvoorbeeld tien uur in totaal nodig, maar kan je dit spreiden over vijf dagen? Dan kan je bijvoorbeeld twee uur per dag inplannen. Zo ga je alle opdrachtgevers en bijbehorende deadlines af, zodat je een mooie planning krijgt.

Minder stress door ontspanning in de planning

Het klinkt misschien vreemd, maar ook momenten van ontspanning moet je inplannen. Ontspanning kan namelijk al snel vergeten worden als er een drukke planning is. Toch moet je af en toe even iets doen waarvan je geen stress krijgt, omdat dit ook de concentratie aanzienlijk kan bevorderen. Ontspanning zorgt tevens voor een beter welzijn. Na verloop van tijd zit je veel beter in je vel en kan het zorgen voor een geheel ander leven. Ontspanning toevoegen aan jouw planning zorgt dus voor meer dan alleen een goede basis, maar verandert jouw leven aanzienlijk.