Wil je een nieuwe garderobekast kopen? Dan is het natuurlijk leuk om je eerst te verdiepen in de laatste trends. Op dit moment zien we dat de grijze kledingkasten super populair zijn! Het is een neutrale kleur die je met allerlei stijlen kunt combineren. Hieronder staan een aantal toffe foto’s en inspirerende beelden zodat je wat ideeën op kunt doen.

Grijze garderobekast met spiegels

Laten we beginnen met een eenvoudige 2-deurs garderobekast met laden. Het is een model dat in bijna elke slaapkamer past. Zowel qua formaat als qua uitstraling. Het staat bijvoorbeeld mooi in een landelijk interieur met chique elementen. Tip: Kijk online of in de winkel of er een bijpassende ladekast verkrijgbaar is. Op deze manier creëer je een rustgevend geheel.

Simpele grijze inloopkast

Is een compacte 2-deurs kast echt te klein voor al jouw kleding? Dan is een inloopkast misschien een goed idee. Je kunt dit soort garderobekasten op maat laten maken of zelf samenstellen. Koop bijvoorbeeld een paar open kasten en schuif deze tegen elkaar aan. Of kies voor twee grote grijze kledingkasten met schuifdeuren. Dit neemt ook niet al te veel ruimte in.

Moderne ingebouwde garderobekast

Dat grijs een stijlvolle kleur is zie je wel op de bovenstaande afbeelding. In deze slaapkamer is er gekozen voor een ingebouwde kastenwand. Dit ziet er heel clean en modern uit! Door het strakke design oogt de ruimte ook meteen een stuk groter. Wil je toch wat meer warmte in de slaapkamer brengen? Kies dan voor een inbouwkast of garderobekast met schuifdeuren van vergrijsd hout. Dit materiaal heeft meer karakter dan een gladde wand zonder textuur. Het staat bovendien heel mooi met een houten vloer of PVC vloer met houtlook. Voor een stoerder effect is een grijze gietvloer of een betonvloer ook een mogelijkheid.

Open kledingkast achter grijze wand

Heb je geluk met een super grote slaapkamer? Dan kun je de kledingkast ook achter je bed ‘verstoppen’. Laat een stevige wand plaatsen en koop een aantal grijze kasten met genoeg opbergruimte. Zet alles strak tegen de muur en zorg ervoor dat je er eenvoudig langs kunt lopen. Op deze manier creëer je een eigen inloopkast!

Extra luxe grijze kledingkamer

Hier dromen we toch allemaal van? Een mega grote en extra luxe kledingkamer. Als je toevallig nog een kamer over hebt in je huis of appartement, dan zouden wij er wel raad mee weten! 😉 Door te kiezen voor grijze garderobekasten in plaats van wit, oogt het net iets chiquer. Je kunt deze kamer nog een beetje opfleuren met een poef in het midden, een opvallend vloerkleed, sfeervolle verlichting en een grote spiegel. Heb je helaas geen aparte ruimte voor zo’n droomkast? Dan zou je het ook kunnen combineren met een kantoor of een washok. In dat geval is het wel praktisch om te kiezen voor dichte kasten – bijvoorbeeld met een (doorzichtige) schuifdeur. Een tussenwand zoals in het vorige voorbeeld is ook een goede optie. Er is bijna altijd wel een passende oplossing te vinden!

 

Wij zijn benieuwd: hoe zou jouw droomgarderobe eruit moeten zien? En zou je ook kiezen voor een grijze kleur? Laat het ons weten!