Welke kleding zorgt voor de geschikte uitstraling die passend is op de werkvloer? Is het voor jou ook elke ochtend weer een uitdaging om te bepalen wat je aan gaat doen? Welke outfit gaat het worden? Kies je voor een broek of toch een jurkje, ga je voor een net jasje of een vrouwelijk vest? Veel vrouwen ervaren stress in de ochtend bij het kiezen van een geschikte outfit. Herken je deze onrust aan het begin van de dag? Een professionele uitstraling op de werkvloer kan je op verschillende manieren creëren. Onze tips en ervaringen delen we heel graag met jou in dit artikel.

professionele uitstraling werkvloer

Leg jouw outfit eerder klaar

Ben je geen ochtendmens en vind je het lastig om in alle haast een professionele outfit te vinden? Leg jouw werkkleding dan alvast wat eerder klaar. Bijvoorbeeld de dag van te voren, waardoor je niet meer de druk hoeft te ervaren voordat je naar het werk gaat. Bovendien kan je je dan extra goed focussen op een energieke basis zoals het douchen, ontbijten en goed wakker worden. Misschien kan je zelfs wat handige rek- en strekoefeningen doen, zodat je vol kracht en plezier naar je werk kunt.

Werkkleding voor dames

Wist je dat niet elke vrouw de keuze heeft om te kiezen wat zij aan kan doen naar werk? Er zijn veel beroepen waarbij de outfit al vooraf is bepaald. Bijvoorbeeld op werkplekken waarbij het personeel herkenbaar moet zijn, denk aan restaurants, in hotels of in pretparken. Ook kan je denken aan dezelfde werkkleding voor vrouwen in ziekenhuizen, omdat hygiëne op deze plekken prioriteit heeft. Werkkleding voor dames kan ook al gekozen zijn door de werkgever wanneer je werkzaam bent in de bouw. Veiligheid speelt in deze branche natuurlijk een grote rol en werkkleding kan de juiste bescherming bieden die nodig is om het werk succesvol op te kunnen leveren. Professionele werkkleding shop je bijvoorbeeld bij engelbert strauss waar ze een ruim assortiment hebben met werkkleding voor vrouwen. Als er op jouw werkplek al een bepaalde dresscode is of de keuze al gemaakt is voor werkkleding, dan scheelt het een hoop onrust én tijd!

Een representatieve uitstraling

Wat hebben andere collega’s aan en kan je hun professionele uitstraling vertalen naar een paar leuke outfits voor jezelf waarin jij je comfortabel voelt? Een representatieve uitstraling hebben, betekent dat jouw uitstraling aansluit bij het bedrijf waarvoor jij werkzaam bent. Lopen collega’s er casual bij? Dan kan je deze stijl doortrekken. Draagt iedereen elke dag een pak naar kantoor? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met de kledingkeuze die gehanteerd wordt.

Maak jouw outfit persoonlijk

Misschien moet je rekening houden met bepaalde kledingwensen vanuit de werkgever, maar je kunt altijd een persoonlijke draai aan jouw outfit geven. Bijvoorbeeld door bepaalde make-up, sieraden of schoenen te dragen waardoor jij je helemaal in je element mag voelen. Op deze manier kan je toch subtiel jouw persoonlijke stijl doortrekken en voel jij je extra prettig in de outfit die je op werk kunt dragen. Vind je het leuk om je te kleden volgens de laatste trends? Neem een kijkje bij dit artikel voor de modetrends van 2019.