Een lockerkast kan op allerlei manieren worden gebruikt. Het is een hele handige kast voor in scholen, kantoorpanden, werkruimtes en sportlocaties. Met name de lange, smalle lockerkasten worden veel gebruik als garderobekast. Er is voldoende ruimte voor een lange jas, een paar schoenen en een tas. De meeste lockerkasten hebben daarnaast smalle openingen voor een goede ventilatie. Handig als je net uit een regenbui komt en jouw natte jas moet opbergen op het werk! Maar heb je er al eens aan gedacht om zo’n stoere lockerkast een andere functie te geven? Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken in je eigen interieur. Van de woonkamer tot het thuiskantoor. Wij geven je graag wat inspiratie en leuke tips in dit artikel.

Lockerkast in de woonkamer

Een locker is een hele stoere toevoeging aan je woonkamer. De smalle variant neemt relatief weinig ruimte in beslag, maar biedt wel veel opbergruimte. Dat is erg handig wanneer je in een klein appartement of in een studentenkamer woont. Wanneer je de locker wil gebruiken als boekenkast, kun je de kledingstang vervangen voor extra schappen. Er zijn ook speciale linnen lockerkasten verkrijgbaar. Deze kasten zijn al voorzien van veel handige vakjes.

Locker met minimalistische look

Locker met minimalistische look

Bij een lockerkast denk je waarschijnlijk direct aan de kenmerkende blauwe of grijze kleur. Dit past perfect bij een industrieel interieur, maar spreekt natuurlijk niet iedereen aan. Gelukkig zijn er ook lockers met een neutrale kleur. Bijvoorbeeld in een beige tint of in het wit. Deze ogen verrassend stijlvol en passen mooi bij een Scandinavisch of minimalistisch interieur. Kijk maar naar het bovenstaande voorbeeld! Een andere optie is om een gekleurde lockerkast zelf te schilderen. Maak dan wel gebruik van een verfsoort dat geschikt is voor een metalen ondergrond. Dan weet je zeker dat de verf goed dekt en dat je geen lelijke strepen of vlekken op de kast krijgt.

Home gym met lockerkasten

Home gym met lockerkasten

Ook een home gym is de ideale plek voor een stoere lockerkast. Hierin kun je jouw sportkleding, handdoeken, weerstandsbanden, springtouw, bidon, fitness handschoenen en andere sportattributen in opbergen. De kast heeft daarnaast een decoratieve waarde en geeft jouw sportkamer een trendy look.

Locker in je thuiskantoor of studeerkamer

Locker in je thuiskantoor of studeerkamer

Een andere leuke plek voor een locker is je thuiskantoor of studeerkamer. Ook hier kun je de kast weer inzetten als boekenkast. Tip: denk goed na over het slot van de lockerkast als je het als normale kast gebruikt. Het is vervelend als je de kast iedere keer moet openen met een sleutel of code. Overweeg om het slot te verwijderen of uit te schakelen.

Overige functies van een lockerkast in huis

Wil je nog meer ideeën opdoen? Lees dan tot slot het onderstaande rijtje met geschikte plekken voor een lockerkast door. De handige metalen kast kan eindeloos veel functies hebben.

  • Schoonmaakkast in de berging
  • Gereedschapskast in de garage
  • Tuinkast in de schuur
  • Hobbykast in de hobbykamer
  • Opbergruimte voor enkel sportkleding
  • Spelletjeskast in de kinderkamer
  • Administratiekast met belangrijke papieren
  • Linnenkast in de slaapkamer

Hoe ga jij de locker in je interieur verwerken? Of schaf je een lockerkast liever aan voor jouw bedrijf/werkruimte?