Een stralende huid, wie wil dat nou niet. Niet iedereen wordt namelijk geboren met een baby zacht huidje. Deze voedingsmiddelen zorgen ervoor dat je huid er beter uit gaat zien. Zeker het proberen waard dus!

1. Groene thee

Drink groene thee! Groene thee staat erom bekend dat het onder andere acne bestrijdt. Doordat groene thee een hoge dosis antioxidanten bevat, zal je huid zichtbaar verbeteren.

2. Gepocheerd ei met avocado

Begin de ochtend met het eten van een gepocheerd ei met avocado. Een echte aanrader is om dit te eten op zuurdesembrood. Het is niet alleen lekker, maar het is ook nog eens erg goed voor je huid. Avocado’s zitten namelijk vol met vitamine C en E, die ervoor zorgt dat de huid zuiver blijft. Bovendien verminderd het ook eventuele ontstekingen van de huid. Daarnaast zijn eieren een goede bron van eiwitten en bevat het ook mineralen die ervoor zorgen dat tekenen van ouderdom worden vertraagd.

3. Water, water en nog eens water

Last van huidproblemen? Grote kans dat je te weinig water drinkt. Om het wat lekkerder te maken, voeg wat fruit en citroenen toe aan het water. Water helpt namelijk bij het spelen van toxines en vult onze cellen om te voorkomen dat de huidcellen verstopt raken. Hiermee wordt voorkomen dat er vlekken, acne en andere ontstekingen ontstaan.

4. Natuurlijke suikers

Vergeet het eten van verwerkte suikers, natuurlijke suikers zijn veel beter. Gebruik bosbessen, frambozen en arbeiden en blendt dit geheel tot een smoothie. Je kan het ook door je pap of yoghurt gooien. Bessen staan bovendien ook nog eens bekend om dat het de huid voorziet van antioxidanten, dus eten maar!

5. Zoete aardappel

Ruil je aardappelen om naar zoete aardappelen, ik meen het! Ik ben namelijk overgestapt van het eten van gewone witte zetmeelrijke aardappelen naar zoete aardappelen. En geloof me, ik heb een nieuwe obsessie. Niet alleen de smaak van zoete aardappelen is geweldig, maar het bevat ook nog eens vitamine A, dat helpt bij het circuleren van de zuurstof van de huid.

Denk dus goed na over voedsel en let op of er kunstmatige voedingsmiddelen zijn toegevoegd, dit bevat namelijk vaak slechte suikers. Ik zou zeggen, op naar een zacht baby huidje! Mocht jij nog geheimen hebben voor een zacht huidje, laat het ons weten!