Naast het aanbrengen van is ook gezichtsverzorging erg belangrijk! Een bezoek aan de schoonheidsspecialiste kan aardig prijzig zijn. Daarom gaan wij je laten zien hoe je het best je gezicht kan verzorgen en hoe je het beste een mooie egale huid krijgt met make-up.

Belangrijk is, mocht je geen egale huid hebben, dat je wel altijd je gezicht goed blijft verzorgen. Verzorg je huid door je gezicht dagelijks te reinigen en 1 à 2 keer in de week te scrubben voor een egale huid.

Make-up Aanbrengen Voor Een Egaal Gezicht

Neem Voldoende Rust Voor Een Egale Huid

Rust voldoende uit. Slaap is erg belangrijk voor een egale huid met of zonder make-up. Probeer daarom minimaal 8 uur per dag te slapen.

Drink Voldoende Water Om Een Egale Huid Te Krijgen

Het is niet alleen erg belangrijk dat je huid gehydrateerd is maar ook je hele lichaam. Via de nieren worden afvalstoffen uit je lichaam gehaald, deze worden door water gereinigd en kunnen zo op een natuurlijke wijze je lichaam verlaten. Dat is de eerste stap naar een egale huid voordat je met make-up aan de slag gaat.

Drink je niet voldoende dan zullen de afvalstoffen waar je lichaam bloot aan staat zich uiten op een andere manier bijvoorbeeld je gezicht. Dan krijg je in sommige gevallen minder egale huid. Een betere gezichtsreiniger dan waterdrinken voor een egale huid is er niet.

Met de onderstaande Gratis apps kun je checken hoeveel water jij (naar gelang je gewicht) per dag moet drinken. (Water drinken helpt ook nog eens met afvallen)

Android Voldoende Water Drinken Drink Apps

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.jooce.water&hl=nl

https://play.google.com/store/apps/details?id=chickpin.water&hl=nl

iPhone Voldoende Water Drinken App

https://itunes.apple.com/nl/app/waterlogged-drink-more-water/id352199775?mt=8

Blackberry Voldoende Water Drinken App

http://appworld.blackberry.com/webstore/content/25002/?lang=en

Houd Je Huid Egaal Door Gezond Te Eten

Voldoende vitaminen innemen is een absolute must voor een egale huid en natuurlijk lichaam. Voelt je lichaam zich goed dan straal je dat uit, onder andere door je gezond uitziende huid. Hierbij enkele voedingsmiddelen op een rij voor een gezond egale huid:

Gebruik Voeding Met Carotenoïde – Gebruik voeding waarin carotenoïde zit. Deze voedingsstof geeft je huid een natuurlijke gekleurde tint op een gezond wijze. Je kunt carotenoïde vinden in zoete aardappelen, spinazie, broccoli, wortelen en pompoen. Dus een stralende huid zonder make-up, gebruik voeding dat carotenoïde bevat.

Gezonde Vetten  – Jawel, vet kan ook gezond zijn. Wij hebben het hier wel over niet vetten zoals frituurolie of gewone zonnebloemolie. Gezonde oliën die zorgen voor een egale huid zijn: Lijnzaad en voor de niet-vegetariërs vette vis. Ook kokosvet is gezond voor je lichaam en zorgt dus ook voor een egale huid zonder make-up te gebruiken.

Antioxidanten – Ook antioxidanten zijn goed om een mooi egale huid te krijgen. Antioxidanten vind je terug groenten zoals, boerenkool, tomaten, uien en knoflook. Daarnaast in fruit zoals aardbeien, pruimen, druiven en sinaasappelen.

Basis Make-up Aanbrengen Voor Een Egale Huid

Toch heeft iedereen zo zijn imperfecties waar je snel van af wilt. Huid irritaties, donkere kringen rond de ogen en acne. Allemaal vervelende dingen waar we maar al te graag vanaf wilt zijn. Je kunt de volgende tips ook gebruiken als je al veel drinkt en goede voeding tot je neemt. Dan is het resultaat van een egale huid met make-up des te beter.

Een basis aanbrengen op het gezicht is erg belangrijk. Zo blijft namelijk de rest van je make-up goed zitten. Een goede vocht inbrengende crème helpt hier bij. Elke huid is natuurlijk anders, het is daarom belangrijk om zelf te beoordelen waar je huid wel en niet tegen kan.

Tip: Je kan bijvoorbeeld ook eens ons artikel “Verschil Tussen BB Cream, CC Cream En DD Cream” bekijken om meer te weten te komen over de verschillen tussen BB, CC en DD Cream .

Misschien durf je het ook zelf aan om je eigen gezichtscrème te maken. Op deze manier vermijd je misschien ook bepaalde chemische reacties op je huid.

Foundation Aanbrengen Voor Een Egale Huid

Breng foundation aan. Let op dat je foundation de juiste kleur is. Let ook op de substantie van de foundation, dit is allemaal afhankelijk van wat voor huidtype je hebt. Wij raden in de winter aan om een glanzende foundation aan te brengen. Gebruik verschillende type make-up sponsjes om de gezichtsmake-up aan te brengen. Lees in dit artikel: Make-up Sponsjes hoe je verschillende sponsjes kunt gebruiken voor een egale huid met make-up.

Concealer Aanbrengen Voor Een Gladde Huid

Breng daarna een goede concealer aan. Dep de concealer rond de ogen. Niet vegen! Als laatste stap ga je de make-up af poederen. Doe dit egaal over het hele gezicht.