Eyeliner doet het altijd goed. Of je nu voor een simpele look gaat of voor een heftige smokey eye: eyeliner maakt je make-up helemaal af. Alleen de eyeliner goed aanbrengen, kan nog wel eens een uitdaging zijn.

Wil jij perfecte eyeliner aanbrengen? Lees dan snel verder. Met onze tips zorg je ervoor dat jouw eyeliner er puntgaaf uitziet.

Eyeliner Aanbrengen

Neem De Tijd Als Je Begint Met Eyeliner

Een belangrijke tip om mee te beginnen: neem de tijd om te oefenen. Probeer niet op een haastig moment de perfecte eyeliner aan te brengen.

Kies een rustig moment en probeer verschillende technieken uit, zodat je erachter komt wat de beste manier voor jou is. Wat bij de één werkt, hoeft niet per se ook bij de ander te werken.

Begin Met Schone Oogleden

Zijn je oogleden vettig? Dan is de kans klein dat je eyeliner netjes blijft zitten. Reinig de huid rondom je ogen daarom altijd voordat je begint. Gebruik je het liefst een rijke oogcrème?

Sla deze dan een keer over als je eyeliner gebruikt of kies voor een lichtere crème. Breng ook geen concealer of foundation op je bovenste oogleden aan.

Een oogschaduw primer is juist wel een goed idee.

Wanneer Breng Je Eyeliner Aan?

Als je ook oogschaduw gebruikt, kan je de eyeliner het beste na de oogschaduw aanbrengen.

Als je de oogschaduw pas na je eyeliner aanbrengt, loop je het risico dat de oogschaduw je eyeliner verpest of zelfs helemaal bedekt.

Je mascara kan je juist beter wel na je eyeliner aanbrengen.

Geen Vaste Hand?

Het eerste probleem waar veel vrouwen tegenaan lopen, is een trillende hand. Heb jij ook geen vaste hand, waardoor het lastig is om je eyeliner netjes aan te brengen? Gebruik dan deze tip, die ook regelmatig door visagisten wordt gebruikt.

Laat de pink van de hand waarmee je de eyeliner aanbrengt op je gezicht rusten. Hierdoor is je hand een stuk stabieler en zijn bobbeltjes en uitschieters verleden tijd.

Perfecte Eyeliner Aanbrengen Met Stipjes

Deze manier van eyeliner aanbrengen is ideaal voor beginners, omdat het niet snel fout kan gaan. Zet met je eyeliner kleine stipjes langs je wimperlijn.

In plaats van stipjes kan je ook korte streepjes gebruiken. Verbind de stipjes of lijntjes vervolgens met elkaar en laat je eyeliner goed drogen.

Perfecte Subtiele Cat Eye Aanbrengen

Deze tip werkt het beste met een vloeibare eyeliner met vilten punt. Breng de eyeliner eerst langs je wimperlijn aan. Hiervoor kan je de stipjesmethode gebruiken.

Vervolgens gaan we een kleine wing maken. Dit doe je door de punt van je eyeliner op de plek van de wing te houden en deze schuin naar boven te richten.

Houd het uiterste puntje van de eyeliner precies op de plek waar je wilt dat de wing eindigt.

Druk de eyeliner vervolgens stevig tegen je huid aan en trek een korte lijn richting het lijntje eyeliner dat je boven je wimperrand hebt gezet.

Perfecte Winged Eyeliner Aanbrengen Met Een Lepel

Eyeliner aanbrengen met een lepel? Ja, je leest het goed. Het klinkt misschien vreemd, maar een lepel is toch echt de ideale tool om je winged eyeliner perfect aan te brengen.

  • Neem een metalen lepel met een rechte steel. Plaats het einde van de steel met de platte kant net onder je oog bij je buitenste ooghoek. Houd de lepel precies langs je onderste wimperlijn om de juiste hoek te vinden.
  • Voor een wat meer heftige winged eyeliner kan je de lepel iets meer naar buiten kantelen.
    Neem een vloeibare eyeliner en zet een heel dun lijntje langs de lepel richting je buitenste ooghoek. De lengte van de lijn hangt af van hoe heftig je de winged eyeliner wil hebben.
  • Plaats het uiteinde van de lepel nu tegen je bovenste wimperlijn en houd de steel langs het lijntje eyeliner dat je al hebt gezet. Waar je de lepel precies tegen je wimperrand plaats, hangt af van hoe dik je de wing wilt hebben. Hoe verder je de lepel naar binnen plaatst, hoe groter de wing.
  • Zet weer een lijntje langs de steel van de lepel. Zorg ervoor dat het uiteinde van dit lijntje precies bij het uiteinde van het eerste lijntje uitkomt.
  • Vul de driehoekige vorm die je hebt gecreëerd in met eyeliner. Is je eyeliner niet zo goed gepigmenteerd? Gebruik dan twee laagjes om de kleur wat intenser te maken.
  • Maak de eyeliner compleet door langs je wimperrand een lijn te trekken vanaf je binnenste ooghoek naar de wing. Als het lastig is om een nette lijn te maken, kan je de stipjesmethode uit dit artikel gebruiken.

Zorg Dat Je Eyeliner Perfect Blijft Zitten

Is de perfecte eyeliner aanbrengen geslaagd? Zorg dan dat alles netjes blijft door wat translucent powder net boven je crease aan te brengen. Zo voorkom je dat je hier een ‘eyeliner stempel’ krijgt als je jouw ogen helemaal opent.

Om ervoor te zorgen dat de eyeliner lange tijd perfect blijft zitten, kan je ook voorzichtig wat oogschaduw op de eyeliner aanbrengen. Kies voor een oogschaduw in dezelfde kleur als de eyeliner.