De feestdagen zijn in aantocht en naast een boel verplichtingen, zijn er ook een paar fijne avonden waarop je heerlijk met je familie of vriend op de bank kan hangen met een heerlijke film. Vandaag hebben wij dé lijst met films die jij móét kijken deze feestdagen.

Home Alone

Oké, het is een groot cliché om deze film te kijken, maar het ultieme kerstgevoel krijg je toch echt van Home Alone. Vooral de eerste twee delen waarin Kevin eerst alleen thuis is en dan op het vliegveld wordt achtergelaten zijn fantastisch genoeg om zeker een aantal keer te willen kijken.

Love Actually

We weten het, het is cliché film nummer één, maar hij is dan ook een echte kerstfilm topper. Een ware mozaïek film met een legio aan verschillende situaties. Een stel gaat trouwen, maar de beste vriend van de bruidegom is stapel verliefd op de bruid, een andere stel ligt zo goed als in scheiding en zo zijn er nog een hand vol verhalen die in ‘Love Actually’ voorbij komen, waarna alle levens op een gegeven moment kruizen. Soms is deze film een traantje waard, maar het gaat vooral om de romantiek en de liefde.

Alles is liefde

De Nederlandse tegenhanger van Love Actually met andere verhaallijnen die zich afspelen rond de Sinterklaas periode. Een stel ligt in scheiding, omdat de echtgenoot het met de aantrekkelijke schooljuf heeft gedaan en een winkelmedewerkster wordt verliefd op de kroonprins, prins Valentijn (zeer cliché uiteraard). Ondanks dat de film een remake is van ‘Love Actually’, doet de film zeker niet onder voor haar Engelse zusje.

While you were sleeping

Als er een film is waar ik een romantisch kerstgevoel bij krijg, dan is het wel ‘While you were sleeping’. Een gewone vrouw werkt bij een ticketbalie op het station, iedere dag komt haar droomman een kaartje kopen bij haar. Wanneer zij hem redt nadat hij op de rails valt, denkt zijn familie dat ze te maken hebben met zijn verloofden. Ze besluit hier in mee te gaan, maar de situatie wordt nog ongemakkelijker zodra ze valt voor zijn broer. Een van de heerlijkste films en zeker een avondje op de bank met vriendlief waard.

Bridget Jones’s diary

Oh die geweldige Bridget mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Bridget is een alleenstaande dertiger met een maatje meer die gek is op haar baas, deze laatste is alleen een echte vrouwenverslinder. Daarnaast ligt ze vaak in de clinch met een familievriend. Al is hij waarschijnlijk juist dé man voor Bridget. Heerlijke feelgood film die af en toe een traantje waard is, maar afwisselt met een schatterlach. Als je nog lang niet klaar bent na de eerste film, kun je ook nog genieten van deel twee en het net uitgekomen deel drie.