Financieel onafhankelijk zijn. Wie wil dat nu niet? Goed, niet iedereen wil dat. Maar de meeste mensen dromen er toch van om op den duur financiële onafhankelijkheid te bereiken. Het voordeel is dat er veel manieren zijn om rijk te worden. Het nadeel is dat die manieren over het algemeen niet eenvoudig zijn. Maar weinig mensen krijgen het voor elkaar om een meesterwerk te schilderen of om een bedrijf genaamd Facebook op te richten. Niet getreurd dames, er is hoop. Hoop in de vorm van onder meer de ethereum koers.

De cryptovaluta

Als je het nieuws de laatste jaren een beetje hebt gevolgd, dan komt de term bitcoin je waarschijnlijk wel bekend voor. Bitcoins zijn zogenoemde cryptovaluta’s. Waarom is dit interessant voor vrouwen die financieel onafhankelijk willen worden? Heel simpel, als je een beetje weet hoe het werkt kunnen bitcoins je veel opleveren.

Bitcoins is de meest bekende digitale valuta en de meest verhandelde cryptocurrency. Een bitcoin is een digitaal betaalmiddel waarmee je zonder tussenkomst van een derde partij, een bank, transacties kunt verrichten. Bitcoins hebben een koers. Je kunt er geld mee verdienen door een aantal bitcoins in te slaan als de koers laag is en deze te verkopen als de koers hoog is. Het werkt precies zoals met aandelen. Er zijn speciale websites waarop je bitcoins kunt verhandelen.

Ethereum

Een andere cryptovaluta is ethereum. Dit is een digitaal platform dat in 2015 is gelanceerd. Het lijkt op de bitcoin. Het platform is gemaakt voor het afsluiten van slimmen contracten. Je kunt er ook berichten op versturen en betalingen regelen. De ethereum koers is de laatste tijd flink gestegen. Dit is dus zeker ook een manier om financiële onafhankelijkheid te bereiken.

Wat moet je ervoor kunnen?

Wat moet je ervoor kunnen

Gelukkig is er bij financiële onafhankelijkheid geen minimum leeftijd. Er zijn voorbeelden van 20-jarigen die met bitcoins miljonair zijn geworden. Voorwaarde is wel dat je weet wat je doet. Dat is op de effectenbeurs niet anders. Iedereen kan aandelen verhandelen, maar niet iedereen kan dit op een goede manier.

Het belangrijkste is om je gezonde verstand te gebruiken. Waar crypto’s eerst waren bedoeld als betaalmiddel voor het internet, zijn het nu vooral risicovolle beleggingen. Risicovol, dus met een mogelijk zeer hoog rendement.

Check dagelijks de koersen

De koersen van crypto munten kunnen behoorlijk snel fluctueren. Daarom is het slim om iedere dag of zelfs meerdere keren per dag te kijken hoe het ervoor staat. Je wilt het goede moment om te verkopen niet missen.

Goede voorbereiding

Als je in de wereld van de crypto´s stapt, moet je goed voorbereid zijn. Je moet weten wat blockchain is. Dit is een database waarin transacties in de vorm van blokjes worden opgeslagen. Het prettige is dat een blockchain niet te kraken is.

Verder moet je bepalen met welke broker je in zee gaat en voor welke munt je kiest. Als je de goede keuzes maakt en een klein beetje geluk hebt, ben je sneller dan gedroomd financieel onafhankelijk.