Wie fit en strak in het vel wil zitten moet ploeteren, op dieet en uren in de sportschool staan. Is dit hoe jij er ook over denkt? Dan hebben wij goed nieuws voor je: dit hoeft niet. Hierbij geven we de ultieme tips om fit te zijn zónder dat het al te veel moeite kost!

Elektrische fiets
Fietsen saai en vermoeiend? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn! En wie zegt dat elektrisch fietsen alleen voor bejaarden zijn, heeft het ook mis. Elektrisch fietsen is tegenwoordig helemaal niet meer voor oude mensen. Het is hip en in een sneltreinvaart vlieg jij zo door of buiten de stad. Elektrische fietsen zijn bovendien allang niet alleen maar fietsen met enkel een motortje. Je hebt ze in allerlei uitvoeringen, soort en maten. Bovendien blijf jij lekker fit omdat je toch een beetje fiets, en een beetje uit handen geeft.

Als je ook wil genieten van fijne fietsrouters die normaal gezien te vermoeiend waren, maar toch een beetje wil inspannen (beetje dan) ga dan voor een hippe elektrische fiets. Jij combineert gewoon fietsen en comfort, niks mis mee!

Wandelen
Geen zin om te rennen en te zweten? Maakt helemaal niets uit. Wandelen is super gezond, je raakt er fit door, kan ermee afvallen en je kan het altijd doen. Je hebt er geen sportoutfit voor nodig, kan overal wandelen en het is ook nog eens erg leuk. Neem eens een wandelmaatje mee of een hond, zo wordt het een stuk gezelliger.

Wandel dus en blijf fit. Zelfs twintig minuten wandelen per dag heeft al een positieve invloed op je gezondheid!

wandelen

10 push ups
Doe iedere dag 10 push-ups. Het stelt nauwelijks wat voor en toch kan je na een tijd er resultaat van zien. Iets is beter dan niets en zo beweeg je alsnog.

Seks
Misschien wel de leukste tip van allemaal: Seks. Ja je staat er misschien nooit bij stil, maar met seks worden heel wat calorieën verbrandt!

Uit een Canadees onderzoek blijft dat een goede vrijpartij minstens zo effectief is als een half uur hardlopen. Wij weten wel wat we kiezen…

Oefeningen tussendoor
Wist je dat je heel wat kleine oefeningetjes op een dag kan doen? Zo kan je een paar squats doen tijdens het tandenpoetsen, reclame van televisie of een paar keer wat vaker de trap nemen. Het telt toch allemaal op. Doe er je voordeel mee.

Koude douche
Een koude douche kan ervoor zorgen dat je fitter bent en ook wat afvalt. Omdat je lichaamstemperatuur van koud naar warm gaat, verbrandt je extra calorieën, Ook wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, dat zorgt voor een strakkere huid. Win win!