Je wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van je gezicht, dus de kans is groot dat je het belangrijk vindt om hier genoeg aandacht aan te besteden. Je wilt natuurlijk dat jouw wenkies helemaal ‘on fleek’ zijn. Echter kan het nog best lastig zijn om de perfecte wenkbrauwen te realiseren. Er zijn dan ook een aantal fouten bij het verzorgen van je wenkbrauwen die je eigenlijk absoluut moet zien te voorkomen. Benieuwd naar de fouten waar we het hier over hebben? Wij zetten er hieronder een paar op een rij, dus lees snel verder!

De verkeerde kleur gebruiken

Een van de fouten die nog wel eens gemaakt wordt bij het verzorgen van de wenkbrauwen, is dat de verkeerde kleur wordt gebruikt. Wenkbrauwpotloden, wenkbrauwgeld en wenkbrauwpoeder zijn tenslotte te koop in verschillende kleuren. Van licht naar donker: je hebt hierbij genoeg mogelijkheden. Om jouw wenkbrauwen goed naar voren te laten komen, is het natuurlijk van belang dat je de juiste kleur kiest. Het kan er namelijk niet mooi uit komen te zien als je bijvoorbeeld een veel te lichte of veel te donkere kleur kiest. Probeer dit dus echt te voorkomen en koop altijd een kleur die goed bij jouw gezicht en haarkleur past.

Te veel epileren

Als je jouw wenkbrauwen goed wilt verzorgen, is het van belang dat je de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen behoudt. Een fout dit hierbij nog wel eens wordt gemaakt, is dat er te veel geëpileerd wordt. En je raadt het al, dit kan ervoor zorgen dat jouw wenkbrauwen deze natuurlijke vorm verliezen. Dit is ontzettend zonde, want zo kan het lastig zijn om jouw wenkbrauwen weer mooier gelijk te krijgen. Epileer dus echt niet te veel en probeer de natuurlijke vorm goed te behouden. Als je er zeker van wilt zijn dat de vorm van jouw wenkbrauwen mooi is, dan is het een aanrader om eens naar een specialist op dit gebied te gaan. Deze specialist weet er tenslotte alles van en kan jou goed op weg helpen.

Haar aan de bovenkant weghalen

Een fout die ook nog regelmatig gemaakt wordt bij wenkbrauwverzorging, is dat het haar aan de bovenkant van de wenkbrauw weggehaald wordt. Hoewel dit soms verleidelijk kan zijn als er veel haartjes zitten, is het echt aan te raden om dit niet te doen. Blijf zoveel mogelijk van de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen af, want anders wordt het heel lastig om de wenkbrauwen nog mooi in model te krijgen.

Ga niet door tot de wenkbrauwen gelijk zijn

Wenkbrauwen zijn geen zusjes van elkaar en hoeven dus ook zeker niet gelijk te zijn. Het is logisch dat jouw wenkbrauwen er wat anders uitzien en dus niet helemaal gelijk met elkaar zijn. Ga dus niet net zo lang door tot je vindt dat jouw wenkbrauwen gelijk zijn, het is prima om er gewoon voor te zorgen dat de vorm van beide wenkbrauwen vergelijkbaar zijn. Het lukt tenslotte toch haast nooit om je wenkbrauwen helemaal gelijk aan elkaar te krijgen. Accepteer dat jouw wenkbrauwen geen tweelingen zijn en er dus echt wel iets anders uit kunnen zien. 

Een onnatuurlijke boog maken

De natuurlijke boog, je kent het vast wel bij wenkbrauwen. Echter is het niet aan te raden om zelf een onnatuurlijke boog te maken in de vorm van jouw wenkbrauwen. Hier kun je namelijk zeker de mist mee in gaan. Als de boog namelijk niet natuurlijk is, kan het zo zijn dat dit alleen maar een beetje een rare uitstraling creëert omdat het niet bij jouw gezicht hoort. Doe hier dus zeker niet zoveel moeite voor als je geen natuurlijke boog hebt, er zijn nog genoeg andere mogelijkheden die wél natuurlijk staan. 

Te veel product gebruiken

Je wenkbrauwen iets bijtekenen is natuurlijk geen enkel probleem, maar maak het ook weer niet té extreem. Als je te veel product gebruikt, kunnen jouw wenkbrauwen er namelijk wat nep uit gaan zien. En dat kan zonde zijn, zeker als jouw natuurlijke wenkbrauwen al prachtig zijn. Less is more in sommige gevallen, dus doe het met mate. Probeer die natuurlijke vorm zoveel mogelijk naar voren te laten komen voor het mooiste resultaat!

Hecht jij veel waarde aan de perfecte wenkbrauwen? Dan is het een must om bovenstaande fouten zoveel mogelijk te voorkomen. Hoewel wenkbrauwen stylen niet altijd even makkelijk is, is het altijd aan te raden om zo dicht mogelijk bij je natuurlijke vorm te blijven. Maak gebruik van de juiste wenkbrauwen tips om de perfecte wenkbrauwen te creëren.