In een woonkamer willen we eigenlijk allemaal wel een gezellige, huiselijke sfeer, waar jij je kunt terugtrekken na een lange dag. Één van de snelst groeiende trends van afgelopen tijd, zijn de functionele meubels in huis. In deze blog vertellen wij je er alles over hoe jij met functionele meubels toch die warme en gezellige sfeer kunt creëren.

Functionele meubelen voor iedere dag

Het vinden en aanschaffen van nieuwe meubels is vaak al een hele klus, waarbij je rekening houdt met verschillende aspecten. Vaak zijn we opzoek naar meubelen die mooi zijn, aansluiten bij je interieurstijl én die functioneel zijn. Met de trend ‘functioneel interieur’ wordt de functionaliteit steeds belangrijker. Waar deze trend nou precies om draait? Dat alles in je huis een duidelijke functie heeft. Wat helemaal fijn is, als een meubel zelfs een multifunctionele functie heeft. Win-win.

Hout toevoegen aan je interieur

Naast functionele meubelen in huis, is de sfeer misschien wel net zo belangrijk. Het huis en met name de woonkamer wordt een steeds belangrijkere plek om echt tot rust te komen. Dus hoe kun jij nou sfeer in huis toevoegen en dit in combinatie met een functioneel meubel?

Een goede manier om sfeer in huis te halen, is door gebruik te maken van hout. Hout wordt geassocieerd met warmte. Daarnaast past hout eigenlijk wel in ieder interieur. Of jij nou van een vintage, landelijk, industrieel of Scandinavisch interieur houdt. Een houten item in huis zal altijd zijn plekje weten te vinden. Kies bijvoorbeeld voor een mooie houten vloer of kies juist voor houten meubels. Als we het over een functioneel meubel hebben die ook nog eens van hout is, denken wij al snel aan het volgende item, een tv meubel van hout.

Blog-functionele-meubelen-banner-tv-meubel-van-hout

Een must in de woonkamer, een functionele bijzettafel

Als we het hebben over meubels met een multifunctionele functie in de woonkamer, denken wij ook al snel aan een functionele bijzettafel. Een bijzettafel is eigenlijk in ieder interieur onmisbaar. Een functionele bijzettafel is perfect om te plaatsen als tafeltjes naast bijvoorbeeld de bank. Maar is daarnaast bijvoorbeeld ook te gebruiken als salontafel in combinatie met meerdere bijzettafels. Wanneer je visite op bezoek hebt, schuif jij de bijzettafel makkelijk erbij voor extra ruimte.

Daarnaast is de bijzettafel naast de woonkamer zelfs multifunctioneel inzetbaar in verschillende ruimtes. Zo is een bijzettafel bijvoorbeeld ook goed te gebruiken als nachtkastje. Een leuke tafellamp erop, je wekker niet te vergeten en jij kan genieten van je nieuwe nachtkastje.

Een functionele inrichting gaat verder dan meubels alleen

Zoals we eerder al benoemden is de functionele inrichting een ware trend geworden de afgelopen tijd. Wat bij een functionele inrichting centraal staat is minimalisme. Geen overbodige spullen, maar alleen spullen die echt nodig zijn én een functie hebben. Meubels die overbodig zijn of geen doel hebben passen niet langer. De gedachtegang hierachter is dat alles netjes is opgeruimd, hierdoor kun jij beter tot rust komen en ontspannen in huis.

Deze interieurtrend is ook geliefd bij mensen met een kleinere woonruimte. Doordat je minder ruimte tot je beschikking hebt, dien je de ruimte slim te benutten. Denk van te voren goed na over de meubels en accessoires en welk doel ze moeten dienen, hierdoor maak jij optimaal gebruik van de ruimte.

3 extra tips om een gezellige woonkamer te creëren

In het kader van sfeer creëren met functionele meubelen en dan met name accessoires hebben wij nog een aantal tips voor je. Woonaccessoires klinkt in eerste instantie tegenstrijdig met het eerder benoemde minimalisme. Maar we hebben het hier niet over kleine tierelantijntjes, maar woonaccessoires die ook een bepaalde functie hebben. Denk bijvoorbeeld aan een vloerkleed, gordijnen of een plaid op de bank. Voor de uitgebreide tips, lees je hier verder.