Ben je uitgenodigd op een bruiloft en weet je niet welke kleding je aan moet doen? Dit artikel is er speciaal om je te helpen. We vertellen je welke kleding bij een trouwerij past en wat je als vrouw juist beter niet aan kan doen.

Waar Vindt De Bruiloft Plaats?

Check om te beginnen eerst waar de trouwerij plaatsvindt, zodat je jouw kleding hierop kan aanpassen. Bij een trouwerij op het strand hoort natuurlijk een andere outfit dan een bruiloft in een chique zaal. Controleer ook altijd even of er een dresscode op de uitnodiging staat.

Vindt het huwelijk buiten plaats? Dan moet je bij je kledingkeuze voor de trouwerij rekening houden met verschillende weersomstandigheden. Het is in de meeste gevallen verstandig om een netjes jasje, chique omslagdoek of bolero vestje mee te nemen voor als het (’s avonds) kouder wordt.

Een Jurk Is Altijd Een Goede Keuze

Een jurk is de nummer 1 kledingkeuze van vrouwen als het om bruiloften gaat. Dat is niet voor niets. Een jurk staat chique en elegant. Bovendien zorgt een jurk ervoor dat je er niet te alledaags uitziet.

Heb je geen geschikte jurk in je kast hangen en kan je niet te veel uitgeven? Kijk dan online of in de winkels eens rond voor maxi jurken. Dankzij de populariteit van maxi jurken zijn er allerlei modellen te vinden en er zitten zeker exemplaren tussen die geschikt zijn voor een trouwerij.

Kies Voor Kleur Op Een Bruiloft

Een bruiloft is een vrolijke gelegenheid, dus daar past wel wat kleur bij. Vooral als de trouwerij in de lente of zomer plaatsvindt. Pastelkleuren en bloemenprints zijn goede opties voor een vrolijke bruiloft outfit.

Zorg er wel voor dat het netjes blijft. Combineer dus niet allerlei kleuren met elkaar en vermijd overdreven felle kleuren.

Ga Voor Nette Maar Comfortabele Kleding

Als vrouwen gaan we al snel voor de mooiste kleding, maar vergeet niet dat de kleding ook fijn moet zitten. Je wilt op de trouwerij niet telkens bezig zijn om je jurk recht te trekken en waarschijnlijk wil je ook van de maaltijd kunnen genieten zonder dat je jurk gaat knellen. Let er daarom op dat de kleding die je kiest comfortabel zit.

Vergeet Je Accessoires Niet

Goede accessoires zijn net zo belangrijk als je kleding zelf, ook als je naar een bruiloft gaat. Ga daarom voor een nette tas of clutch en maak je outfit af met mooie sieraden.

Houd Je Aan De Dresscode Van De Bruiloft

Was je flink teleurgesteld toen je de dresscode voor vrouwen op de uitnodiging zag staan? Helaas. Ook als de dresscode geheel tegen jouw smaak ingaat, raden we je toch aan om je hieraan te houden. Het is immers de grote dag van het bruidspaar.

Gelukkig is het maar voor een dagje of avond, daarna kan je gewoon weer lekker je eigen favoriete outfit aan.

Welke Kleding Trek Je Niet Aan Naar Een Trouwerij

Naast tips over welke kleding goed bij een bruiloft past, is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat je als vrouw juist niet aan moet doen. Daarom hebben we enkele afraders voor je op een rij gezet.

Witte Jurk Aan Als Gast Op Een Huwelijk

Hoe goed wit je ook staat, op een bruiloft kan je als vrouw beter geen wit dragen, om verwarring met de bruid te voorkomen. Laat die mooie witte jurk dus in je kast hangen, tenzij witte kleding juist de dresscode voor vrouwen is. Ook ivoor kan je om dezelfde reden beter vermijden.

Natuurlijk is het geen probleem als je outfit maar voor een klein deel wit of ivoorkleurig is. Bijvoorbeeld een wit bolero vestje of een jurk met een deels witte print. Het gaat erom dat je niet helemaal in het wit gaat.

Geen Zwart

Zwart is ook geen goede optie, maar dan om een andere reden. Het staat simpelweg te somber voor een trouwerij. Ook hierbij geldt dat een gedeeltelijk zwarte outfit natuurlijk wel kan.

Overdrijf Niet

Op een bruiloft hoort de aandacht naar de bruid te gaan en niet naar de huwelijk outfits van andere vrouwen. Het is haar dag, dus ga voor mooi en elegant maar overdrijf niet met je kleding en accessoires.

Dingen om in ieder geval te vermijden zijn neonkleuren en veel glitter en glans.

Tenue de Ville

Tenue de Ville is een dresscode die tegenwoordig veel gebruikt wordt, met name voor evenementen die overdag plaatsvinden. Deze dresscode is ook uitstekend geschikt voor een bruiloft of receptie. Het is niet ál te chique, maar ook zeker niet te los.

Casual Kleding Op Een Trouwerij

Alhoewel voor sommige bruiloften een wat meer casual outfit door de beugel kan, moet je niet overdrijven. Voorbeelden van kleding die niet op een huwelijk thuishoren zijn:

  • Spijkerbroeken;
  • Sweat vesten & truien;
  • Fleece vesten & truien;
  • Slippers;
  • Spijkerbroeken;
  • Korte broeken.