Als je compact poeder kapot is gegaan is dit vervelend. Je hebt natuurlijk liever dat je make-up poeder netjes in het doosje blijft zitten en dat je het weer makkelijk kunt gebruiken.

Helaas kan het na een tijdje gebeuren dat je poeder in gruzelementen ligt omdat bijvoorbeeld je het doosje hebt laten vallen.

Gelukkig kun je redelijk eenvoudig je make-up poeder weer herstellen. In dit artikel vind je de stappen hoe je een gebroken (compact) make-up poeder weer kunt maken.

Gebroken Poeder Make-up Heel Maken Door Middel Van Alcohol

Er is een methode waarmee gemakkelijk gebroken poeder make-up kunt herstellen. Met deze methode maak je gebruik van alcohol.

Wat Heb Je Nodig Om Poeder Make-up Te Herstellen

Om met alcohol je poeder make-up te herstellen heb je de volgende materialen en producten nodig.

  • Alcohol (70% of meer);
  • Plastic keukenfolie;
  • Oude lepel.

Stap 1 – Malen Van Je Poeder Make-up

Als je (compact) poeder op de grond is gevallen, raap dan alle stukjes op en leg het terug in het poeder make-up doosje.

Als er stukjes vies zijn geworden op de grond kun je deze het beste weggooien.

Maak nu alle stukjes van je compact poeder stuk door met een oude lepel erop te drukken. Dus ook de stukken compact poeder welke niet stuk zijn.

Het moet eerst een losse poeder worden om er later weer een egale (compact) poeder van te maken.

Stap 1 - Kapot Maken Van Make-up Poeder

Stap 2 – Alcohol Toevoegen Aan Je Poeder

Nu is het tijd om een beetje alcohol te gieten op de poeder. Kijk hoeveel alcohol je nodig hebt om er een stevige pasta van te maken. Begin ieder geval met een paar druppels alcohol.

Leg daarna een stukje keukenfolie over de poeder heen (zoals op de foto). Je kunt nu met je wijsvinger de poeder en de alcohol in elkaar drukken. Je kunt ook de achterkant van een lepel gebruiken om het samen te drukken.

Haal nu de plastic keukenfolie er vanaf. Is het een mooie stevige pasta? Als het nog te poederig is, kun je er nog wat alcohol aan toevoegen.

Herhaal de bovenstaande stap door opnieuw plastic keukenfolie over het doosje te doen en het geheel weer samen te drukken. Ga door tot dat er een mooie make-up poeder pasta ontstaat.

Stap 2 - Compactpoeder Mengen Met Alcohol

Stap 3 – Laat De Alcohol Uit De Vernieuwde Compactpoeder Verdwijnen

Als je tevreden bent met je compact poeder pasta is het wachten geblazen. De alcohol moet nu vanzelf uit de herboren compactpoeder verdwijnen.

Dit duurt ongeveer een dagje. Als je de volgende dag weer in het doosje kijkt zie je dat er een mooie egale compact poeder is ontstaan.

Stap 3 - Alcohol Laten Verdampen En Compact Make-up Poeder Herstellen

Klaar om weer te gebruiken.