De kans is groot dat je na een tijdje wel bent uitgekeken op je slaapkamer. Je bent toe aan een frisse wind en een totaal nieuwe stijl. Het goede nieuws is dat een make-over helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Met 5 eenvoudige stappen heeft jouw slaapkamer al een hele andere look!

Stap 1. Geef de muur een andere kleur

Met een nieuwe kleur op de muur krijgt je slaapkamer meteen een andere uitstraling. Is de kamer nu nog helemaal wit? Schilder dan bijvoorbeeld één wand in een warme taupe kleur voor meer sfeer. Of ga voor een trendy donkergroene muurverf voor een stoer effect. In een kleine slaapkamer kun je er ook voor kiezen om maar de helft van de muur een kleurtje te geven. Dit oogt speels, maar nog steeds ruimtelijk. Let bij het aanschaffen van de verf altijd goed op de kwaliteit en het soort. Vergeet daarnaast niet om grondverf en goede kwasten te kopen voor een strak resultaat.

Stap 2. Koop een nieuw dekbedovertrek

Ga op zoek naar een origineel dekbedovertrek met een leuke print of een opvallende kleur. Op dit moment zijn botanische prints met grote bladeren erg populair. Een licht dekbedovertrek met stippen of een deken met grafische print is ook een geweldige keuze. Zorg ervoor dat de stijl in ieder geval mooi aansluit bij de rest van je kamer.

Stap 3. Zet planten in je slaapkamer

Met een paar planten haal je heel veel sfeer in je slaapkamer. Het maakt eigenlijk niet uit of het kleurrijke bloemen zijn, stoere kamerplanten of een paar mooie kunstplanten. Kies vooral iets wat jou persoonlijk aanspreekt! Zoek ook meteen een bijpassende pot, een minimalistische plantenhouder of een stijlvolle plantenmand. Dit zorgt voor de echte finishing touch.

Stap 4. Hang persoonlijke decoratie aan de muur

Een persoonlijke touch mag niet ontbreken in je slaapkamer. Hiermee maak je van een simpele ruimte echt een gezellig plekje. Hang je eigen tekeningen aan de muur, zoek inspirerend werk van een kunstenaar, raap oude polaroidfoto’s bij elkaar of verzamel de mooiste beelden van je laatste vakantie. Stop alles in een fotolijstje of plak het speels op de wand. Laat je creativiteit spreken!

Stap 5. Koop nieuwe sfeerverlichting

Met sfeerverlichting bedoelen we niet alleen de lamp op je nachtkastje, maar ook allerlei andere vormen van licht. Denk aan een lampionnen slinger boven je bed, een industriële lamp op je bureau of een romantische kroonluchter aan het plafond. Deze simpele verandering heeft toch een verrassend grote impact.