Op social media worden we dagelijks volgespamd met foto’s van afgetrainde lichamen. Het laat veel mensen al snel denken dat het een must is om dagelijks te sporten, alleen is de gym-life niet voor iedereen weggelegd. Blijf jij het liefst zo ver mogelijk van de sportschool uit de buurt maar wil jij toch fit blijven zonder te sporten? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

Beweging is belangrijk

Maar hoe kan je nou eigenlijk fit blijven zonder te sporten want iedereen heeft toch lichamelijke beweging nodig? Dat is zeker waar! Alleen dat hoeft niet te betekenen dat jij je hiervoor moet afmatten in de sportschool. Fiets naar je werk in plaats van met de auto of kies ervoor om dat stukje vanaf het station naar je school te lopen, wat je anders altijd met de bus doet. Dat jij geen zin hebt om te sporten is niet erg maar daar tegenover moet wel een compensatie staan. Bij een gezonde leefstijl is het van groot belang om elke dag te bewegen. Laat bijvoorbeeld je hond een keer vaker op een dag uit.

Fit blijven zonder te sporten

Gezonde voeding

De belangrijkste tip om fit te blijven, is een gezonde voeding. Ongeacht je wel of niet sport. Zelfs zonder te sporten kan je een strakker lichaam krijgen. Probeer hiervoor bewuster te eten en vermijd zoveel mogelijk suikers en verzadigde vetten. Ruil dus je pasta, zoetigheden en hoeveelheid brood in voor eiwitten, groente en fruit. Wanneer je voeding goed zit, zal je zelfs merken dat afvallen zonder te sporten ook een makkie wordt.

Heb jij er moeite mee om je eetstijl te veranderen? Dan kan je overwegen om langs te gaan bij een diëtist, zij zijn hierin gespecialiseerd en kunnen jou helpen.

Maak een boodschappenlijstje

Wanneer we onvoorbereid naar de supermarkt gaan, komen we vaak thuis met impulsaankopen. Denk hierbij vooral aan ongezonde snacks. Maak daarom een boodschappenlijstje van tevoren en probeer daar ook niet vanaf te wijken. Af en toe cheaten is helemaal niet erg, want ja wie houdt het nou vol zonder chocolade of chips op z’n tijd? Maar neem het met mate ?.

Extra tip om fit te blijven zonder te sporten: ga nooit naar de supermarkt met een lege maag. Hierdoor willen we al snel de hele winkel leegroven en kiezen dan vaak voor ongezonde etenswaren. Ga bijvoorbeeld na je lunch boodschappen doen.

Drink meer groene thee

Wist je dat groene thee jou kan helpen bij afvallen zonder te sporten? Drie kopen groene thee per dag zorgt ervoor dat stofwisseling versnelt en hierdoor worden de suikers in je lichaam sneller verbrandt. De vetverbranding komt dan ook sneller op gang. You got this, girl!