Van geverfd haar wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten. Daarom hebben we 10 tips voor je op een rij gezet. Zo kun je geverfd haar langer mooi houden.

geverfd haar langer mooi houden

1: Je Haar Wassen Voor Het Verven

Je haar verven kan je beter niet doen als je haar net gewassen is. Het is echter ook niet de bedoeling om met erg vet haar aan de slag te gaan. Was je haar daarom bij voorkeur één dag voordat je het verft.

2: Voorzichtig Met Shampoo

Haarshampoo is een van de grootste vijanden van haarverf. Het zorgt ervoor dat je kleur veel sneller vervaagt. Wees hier daarom voorzichtig mee.

Probeer je haar de eerste twee à drie dagen na het verven helemaal niet met shampoo te wassen. Gebruik daarna een milde shampoo die speciaal voor gekleurd haar bedoeld is, het liefst een die vrij is van sulfaten.

Probeer ook daarna je haar niet onnodig te wassen. Shampoo is niet iedere dag nodig. Twee tot drie keer per week je haar wassen is een betere richtlijn.

Breng de shampoo alleen op je haarwortels aan. De lengtes van je haar worden vanzelf schoon als je de shampoo uitspoelt.

3: Je Haar Opfrissen Met Conditioner

Ziet je haar er niet fris uit, maar wil je het nog niet met shampoo wassen?

Dan kan je uiteraard droogshampoo gebruiken. Voor een echte opfrisbeurt kan je jouw haren echter ook wassen met conditioner. Conditioner bevat namelijk ingrediënten die heel mild reinigen en hydrateert je haar ook meteen.

4: Gebruik Een Conditioner Voor Gekleurd Haar

Gebruik iedere keer nadat je shampoo hebt gebruikt een goede conditioner. Ook als je haar snel vet wordt, is het belangrijk om toch een conditioner aan te brengen op de lengtes van je haar.

Kies voor een conditioner die speciaal voor gekleurd haar bedoeld is. Zo’n conditioner legt een beschermend laagje om je haar, waardoor je haarkleur langer mooi blijft.

5: Verwen je haar met een masker of olie

Haarverf droogt je haar uit en hoe droger je haar, hoe minder mooi je haarkleur uitkomt. Verzorg geverfd haar daarom goed door wekelijks een haarmasker en/of oliemasker te gebruiken.

Kies bij voorkeur voor een haarmasker dat speciaal voor geverfd haar ontwikkeld is. Een oliemaskertje is ook een aanrader. Je kan hiervoor bijvoorbeeld kokosolie, amandelolie of olijfolie gebruiken.

6: Kijk uit met hitte

Naast shampoo is ook hitte een vijand voor geverfd haar. Zet je douchekraan daarom een aantal graden lager en probeer het gebruik van föhns en stijltangen te beperken. Ga je wel met je föhn of stijltang aan de slag? Gebruik dan een spray die je haar tegen de hitte beschermt.

7: SPF voor je haar

De zon kan ervoor zorgen dat je haarkleur sneller vervaagt. Bescherm je haar daarom met een SPF product voor je haar en/of bedek je haar als je veel in de zon komt.

Een SPF product voor je haar vind je gewoon in de drogisterij, maar je kan ook zelf een SPF spray maken met een kopje water en twee theelepels zonnebrandcrème met minimaal SPF 25.

8: Vermijd producten op basis van alcohol

In een groot deel van de haarproducten zit veel alcohol. Deze producten kan je het beste vermijden als je jouw geverfde haar langer mooi wilt houden. Alcohol droogt je haar namelijk uit, maakt je haar dof en laat je haarkleur sneller vervagen.

9: Voorzichtig in het zwembad

Chloorwater laat je haarkleur sneller vervagen en maakt je haar dof. Houd je haar daarom droog als je naar het zwembad gaat. Wil je toch graag een duik nemen?

Bescherm je haar dan door het van te voren nat te maken met kraanwater. Dit zorgt ervoor dat je haar minder chloorwater opneemt. Spoel je haren ook direct na het zwemmen uit.

10: Geef je haar glans

Iedere haarkleur komt mooier en stralender uit als je haar glanst. Gebruik daarom een product dat je haar glans geeft, zoals een serum, haarcrème of glansspray.